Annons:

Otrygg miljö runt fotbollsfältet: ”Går att utveckla området”

Fotbollsfältet i Hultsfred, som används av HFK:s ungdomslag, saknar toaletter och omklädningsrum. Foto: Ossian Mathiasson

Otrygg miljö runt fotbollsfältet: ”Går att utveckla området”

Hultsfreds FK:s nye ordförande Patrik Stenbäck anser inte att fotbollsfältet i Hultsfred är tillräckligt bra och saknar en väsentliga saker.  
– Jag vill att det ska vara en trygg miljö, säger Patrik Stenbäck till Dagens Hultsfred. 

Annons:

I oktober 2017 låg Patrik Stenbäck, numera ny ordförande i Hultsfreds FK, bakom en skrivelse till kommunstyrelsen där han krävde en uppgradering av fotbollsfältet i Hultsfred som används av alla ungdomslag i HFK under fotbollssäsongen. 

Klubben tvingas hänvisa spelare, ledare och föräldrar till ordinarie toaletter och omklädningsrum på Knektavallen, cirka 300 meter bort.

Vatten och avlopp har dragits fram till området men i övrigt har det inte hänt så mycket. 

– Jag skulle vilja se till att fotbollen blir en tryggare miljö för barn och ungdomar. Hultsfred har ett ”korptält” där ungdomsfotbollen spelas och det är ohållbart om en tioåring, som behöver gå på toaletten, ska springa ner till Knektavallen samtidigt som vi har en väg precis bredvid fältet. Bollar sparkas ibland ut på vägen och det är en osäker miljö. Den vill jag exploatera och göra till ett bättre område för ungdomsfotbollen, säger Patrik Stenbäck. 

"Vet att arbetet pågår"

Hultsfreds FK har tillsatt en projektgrupp som har fått tips och idéer från SISU om hur de ska gå till väga. 

– Vi skissar på ett område som vi tror på i framtiden. Vi har fått vatten till området, så vi har kommit en bit på vägen, säger Stenbäck. 

Tommy Carlsson på kultur- och fritidsförvaltningen berättar om ett möte som kommunen hade med fotbollsklubben under våren och då kom de överens om att arbetsgruppen skulle lämna förslag på tänkbara lösningar.

– Vi har inte fått något tillbaka än men jag vet att arbetet pågår i gruppen. Vi avvaktar deras förslag på utveckling av området. Det går naturligtvis att utveckla området och få det bättre. Det finns ingen tidsplan eller budget. Vi ställer gärna upp för en diskussion, om och när vi får in deras tänkta förslag. De kan begära eller ansöka om bidrag till utveckling men vi behöver hjälp från föreningen i detta arbete, säger Tommy Carlsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt