Annons:

Hemlighetsmakeri bakom bonus till anställda: ”Lite taktik”

Hultsfreds kommun planerar för att ge ekonomiskt stöd till utsatta personalgrupper. Det är mycket som är oklart för stunden då kommunen inte vill ge några detaljer. Foto: Ossian Mathiasson

Hemlighetsmakeri bakom bonus till anställda: ”Lite taktik”

Hultsfreds kommun har planer på att ge bonus till anställda med anledning av covid-19-situationen. Det är oklart vilka som ska få bonus och i vilken omfattning det rör sig om. 

Annons:

Det var på onsdagens pressträff efter kommunstyrelsens arbetsutskott som oppositionsrådet Tomas Söreling (S) gav information om att Hultsfreds kommun vill kompensera anställda ekonomiskt med anledning av rådande coronapandemi. 

– Jag lyfte det på kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 9 februari, att vi borde göra någonting för den mest utsatta personalen under den här besvärliga tiden. Vi var efter mitt önskemål överens om att vi ska göra någonting och olika instanser i Hultsfreds kommun har jobbat med ärendet sedan dess, säger Tomas Söreling. 

"Nyfikna i en vecka till"

Men i dagsläget kan inte Hultsfreds kommun berätta mer om vilka personalgrupper som ska få ta del av bonusen och hur mycket pengar det rör sig. 

– Det vi kommer fram till ska klubbas på kommunstyrelsen nästa tisdag och presenteras i detalj på pressträffen nästa onsdag. Det känns bra att vi har varit helt överens i KSAU om att vi behöver göra något för den utsatta personalen i de här besvärliga tiderna. Detaljerna kommer som sagt på presskonferensen nästa onsdag, säger Tomas Söreling och fortsätter: 

– Det är lite taktik med det för att ni ska vara lite nyfikna i en vecka till. Vi gör det med respekt för alla inblandade. Vi vill göra det på ett schysst sätt. 

"Dumt att gå ut med något..."

Kommunalrådet Lars Rosander (C) berättar att det ska informeras i politiken också. 

– Vi har alltid gruppmöte på måndagskvällen innan kommunstyrelsemöte på tisdagen. Med respekt för de förtroendevalda, att de ska få reda på vad KSAU tycker och tänker, så måste vi förankra det i de stora grupperna och fatta beslut i kommunstyrelsen.  Ifall det blir ändringar så är det dumt att gå ut med något som blir förändrat, säger Lars Rosander. 

Vilken målgrupp är det som berörs och kommer få pengar?

– De mest utsatta om jag uttryckte mig så, säger Tomas Söreling. 

Rör det sig om vårdpersonal eller annat?

– Nej, vi får återkomma i och med att avgränsningen inte riktigt är klar än, säger Rosander. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt