Annons:

Så många jobb skapas när Dollarstore etablerar sig i Hultsfred

Dollarstore siktar på att öppna i Hultsfred i början på nästa år och etableringen skapar ett tiotal jobb. Foto: MostPhotos

Så många jobb skapas när Dollarstore etablerar sig i Hultsfred

Dollarstore är redan väletablerade i Småland och kommer nu till Hultsfred. Ett tiotal arbetstillfällen skapas när kedjan öppnar i Hultsfred under första kvartalet 2022. 

Annons:

Dollarstore ska in på det nya handelsområdet i Hultsfred tillsammans med Willys, Byggmax och Kronans Apotek. Butikerna ska inrymmas i en 7 600 kvadratmeter stor byggnad med tre olika entréer och gemensam parkering. Kronans Apotek ska byggas i anslutning till Willys lokal.Det framgår av bygglovet som miljö- och byggnadsnämnden har beviljat för hela området. 

Dollarstores etablering i Hultsfred skapar ett tiotal arbetstillfällen. 

"Goda grannar är alltid nyttigt"

Fredrik Holmström, etableringschef på Dollarstore, ser med tillförsikt fram emot kedjans senaste etablering.  

– Vi finns på olika platser i Småland och jag blev kontaktad om en etablering i Hultsfred fastighetsägaren som vi har i Oskarshamn (Johan Erlandsson). Jag gillade det han presenterade, det är ett bra läge och vi får bra grannar. Vi ser fram emot Hultsfred och det kommer bli en bra ort, säger Fredrik Holmström.

Willys var först ut med att teckna avtal om etablering på handelsområdet, hur mycket har det betytt för er? 

– Goda grannar är alltid nyttigt. När Johan presenterade läget och grannarna för oss så nappade vi på det. 

Dollarstore har som sagt butiker på många olika platser i närområdet, bland annat Vimmerby, Västervik, Vetlanda och Oskarshamn. 

Ser du någon risk med att ni etablerar er i Hultsfred när ni finns i exempelvis Vimmerby?

– Det är klart att det alltid finns en liten risk. Vi har gjort bedömningen att det ska fungera ändå samtidigt som vi stärker vårt varumärke i området. 

Öppnar i början på nästa år

Dollarstores butik i Hultsfred ska, enligt den aktuella tidsplanen, öppna under första kvartalet 2022. 

– Jag tror på området och det ska bli spännande att vara med och bidra till starkare handel i Hultsfred och hoppas att det kommer ännu fler aktörer dit. Vi är väletablerade i Småland. Vi gillar smålänningarna och de verkar gilla oss också. Sedan är det mycket turister i området sommartid som har bidragit till beslutet. Det är viktigt i och med att Hultsfred är en lite mindre ort. Utan turister hade vi väl kanske tänkt annorlunda. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt