Annons:

  • Ett år sedan etableringen –

    Butikschef Erica Karlsson summerar första året i Hultsfred som roligt, utvecklande och intensivt. Butiken har mottagits bättre än ledningen trott. "Det har varit så ett tag att vi sålt bättre än Vimmerby", säger hon. Foto: Lotta Madestam

  • Ett år sedan etableringen –

    "Jag trodde faktiskt inte att Dollarstore skulle komma till Hultsfred med tanke på att det bara är två mil till butiken i Vimmerby", säger Christoffer Mikkonen som faller ur normen när det kommer till mest sålda varan. Foto: Lotta Madestam

Ett år sedan etableringen – "Sålt bättre än Vimmerby"

Det är ett år sedan Dollarstore etablerades i Hultsfred. Ett år som varit över förväntan – men samtidigt ett år som inflationen rusat i höjden. Det märks i butiken.
– Vi har fått tillbaka mycket kunder sedan priserna började stiga, vilket också gjort att vi anpassat sortimentet, säger Erica Karlsson, butikschef på Dollarstore.

Annons:

Den 25 mars 2022 bildade folk långa köer utanför Dollarstore, när portarna till de nybyggda lokalerna på Handelsområdet slogs upp för första gången. Erica Karlsson summerar året som roligt, utvecklande och intensivt. Butiken har mottagits bättre än ledningen trott.

– Försäljningssiffrorna är över förväntan. Folk uppskattar att vi finns nära och det är bra att Willys finns bredvid, så kan vi hjälpas åt att dra kunder. Vi har klarat vår budget varje vecka sedan starten och säljer faktiskt bättre jämfört med många andra butiker runt omkring som är i samma kedja, säger Erica Karlsson.

Bättre än Vimmerby till och med?

– Ja, det har varit så ett tag. Det ska inte vara så egentligen, för den här butiken är klassad som mindre. Nu är det ingen tävling, men vi har faktiskt slagit dem också, säger Erica Karlsson och ler.

Att det varit ett intensivt år beror till viss del på att hon varit chef för Vimmerbybutiken också en tid. Nu är Ronny Hellenstierna ny på den tjänsten, så Erica Karlsson planerar gå tillbaka till bara Hultsfred, efter upplärningsperioden som snart avslutas.

Hur märker Dollarstore av den höjda inflationen?

– Hela kedjan märker att vi fått tillbaka många kunder som vi tappat tidigare, som nu väljer lågprisvaror. Så det är positivt. Även vissa av våra artiklar har stigit i pris. Eftersom leverantörerna höjer sina priser måste vi höja våra för att kunna behålla varorna, säger Erica Karlsson och fortsätter:

– Vissa varor har vi bytt ut till ett billigare alternativ. Tvättmedel exempelvis, där har vi fått in mycket nyheter för att tidigare leverantörer höjt sina priser. Det är lite tråkigt, men vi vill ju att det ska finnas billiga alternativ hela tiden.

Färre personal men högre tjänster

Dollarstore har minskat något lite på personalstyrkan sedan öppningen, till att nu vara 14 anställda.

– Det beror på att några som var med i början har slutat och istället för att plocka in ny personal höjde jag upp de anställdas kontrakt. Det var somliga som gick på väldigt få timmar i veckan.

Vilken vara har sålt bäst under premiäråret?

– Det är helt klart energidrycken Bum Bum. I veckostatistiken ligger den alltid i topp. Och kexchoklad.

Vad är din målsättning framåt?

– Att fortsätta hålla den standard vi har och bli bättre, det känner jag blir lättare när jag är tillbaka heltid igen. Även om teamet är hur bra som helst så saknar jag att vara på plats för jämnan.

Christoffer Mikkonen från Hultsfred är en av dem som besöker butiken lite då och då. Det blir vanligtvis en till två gånger i månaden eller så ofta han är hemma i Hultsfred, för han ligger mycket ute och jobbar.

– Jag trodde faktiskt inte att Dollarstore skulle komma till Hultsfred med tanke på att det bara är två mil till butiken i Vimmerby, säger han.

Det blir mest hygienartiklar som inhandlas på Dollarstore och ibland söker han inspiration till presenter. Kexchoklad och energidryck har han dock aldrig köpt.

– Så där faller jag utanför normen, säger han och skrattar.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt