Annons:

Första smittspårningen inom vård och omsorg på länge – många medarbetare provtagna

Det genomförs just nu en smittspårning av medarbetare inom vård och omsorg i Hultsfreds kommun. Foto: MostPhotos

Första smittspårningen inom vård och omsorg på länge – många medarbetare provtagna

För första gången sedan januari genomförs en smittspårning inom vård och omsorg i Hultsfreds kommun.
”Vi väntar totalt på cirka 25 provsvar gällande medarbetare och två provsvar gällande brukare”, skriver socialförvaltningen i sin återkommande rapport. 

Annons:

Socialförvaltningen i Hultsfreds kommun har presenterat sin senaste rapport på Hultsfreds kommuns hemsida och konstaterar att covid-19-läget inom vård och omsorg är fortsatt stabilt. Tre medarbetare har dock testats positivt för covid-19 men ingen brukare är smittad. 

Smittspårning har inletts vad gäller medarbetare. Det handlar om cirka 25 provsvar som man väntar på gällande medarbetare och två provsvar gällande brukare. 

”Dessa provtagningar görs även om den enskilde inte har några symtom. I den löpande provtagningen som görs vid symtom hos brukare eller medarbetare pågår inte så många provtagningar, vi väntar för närvarande ett provsvar gällande brukare och två gällande medarbetare”, skriver socialförvaltningen. 

Så går det med vaccineringen

Socialförvaltningen har vaccinerat alla äldre på kommunens särskilda boenden, boende på gruppbostäder inom omsorgen och de som har hemsjukvård i ordinärt boende. Medarbetarnas vaccinering med Astra Zenecas vaccin är alltjämt pausad. 

”Vi väntar på besked från Folkhälsomyndigheten. Vår beräkning av när vi kommer att vara klara med vaccineringen av medarbetarna skjuts därför framåt med lika många veckor som uppehållet blir”, skriver förvaltningen. 

Frånvaron bland medarbetarna har under föregående vecka legat på cirka sex procent.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt