Annons:

Majoriteten av kommunens vårdanställda är färdigvaccinerade

I stort sett alla vårdanställda på Hultsfreds kommun är färdigvaccinerade. Nu tyder det mesta på att kommunen slutar med sina regelbundna lägesrapporter av coronaläget. Foto: Region Kalmar län

Majoriteten av kommunens vårdanställda är färdigvaccinerade

Vaccineringen av Hultsfreds kommunanställda inom vård och omsorg är inne på sluttampen. I stort sett alla medarbetare är färdigvaccinerade. 

Annons:

Socialförvaltningen på Hultsfreds kommun har släppt en ny rapport för det dagsaktuella coronaläget.

Covid-19-läget inom vård och omsorg i Hultsfreds kommun är alltjämt stabilt. Ingen brukare eller medarbetare har i dagsläget bekräftad covid-19. 

”Vi väntar inte på något provsvar varken då det gäller brukare eller medarbetare. Det pågår för närvarande ingen smittspårning inom vård och omsorg”, skriver socialförvaltningen i den senaste coronarapport.

Majoriteten är färdigvaccinerade

I stort sett alla medarbetare inom vård och omsorg är färdigvaccinerade förutom några uppsamlingstillfällen för medarbetare som av olika skäl fått avboka sin planerade vaccinationstid. 

”Dessa kommer att genomföras av Avonova så snart som möjligt. Avonova har då vaccinerat en stor andel, cirka 80 procent, av våra medarbetare inom vård och omsorg. Därutöver har en del ordinarie samt semestervikarier vaccinerats genom regionen. Det känns bra att vi är klara med vaccinationerna innan semestrarna påbörjas”, skriver socialförvaltningen.

Frånvaron bland medarbetarna har varit låg under veckan, cirka tre procent.

Sista lägesrapporten?

Socialchefen Ann-Gret Sillén berättar att dagens coronarapport från socialförvaltningen kan ha varit den sista förutsatt att inget oförutsett inträffar framöver. 

– Med anledning av att det är lugnt i våra verksamheter och en stor andel av våra brukare och medarbetare nu är vaccinerade så kommer vi att upphöra med dessa regelbundna lägesrapporter. Naturligtvis kommer vi att återuppta dessa om läget förändras, säger socialchefen Ann-Gret Sillén.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt