Annons:

Medarbetarvaccinationerna inom vården i Hultsfred är igång igen

Nu har medarbetarvaccinationerna inom vård och omsorg i Hultsfreds kommun dragit igång igen. Foto: Region Kalmar län

Medarbetarvaccinationerna inom vården i Hultsfred är igång igen

Socialförvaltningen i Hultsfreds kommun meddelar att medarbetarvaccinationerna inom vård och omsorg har dragit igång igen. 

Annons:

De medarbetare inom vård och omsorg i Hultsfreds kommun som har fått första dosen med Astra Zenecas vaccin fick nyligen välja mellan Astra Zeneca eller annat vaccin som andra dos. 58 procent önskade Astra Zeneca även för dos två och 42 procent valde ett annat vaccin. 

Den här veckan startar vaccination för de medarbetare som ska ha sin andra dos med Astra Zenecas vaccin. Det är företagshälsovården som har ansvar för dessa vaccineringar. Det är cirka 100 medarbetare som vaccineras denna vecka. Övriga medarbetare som ska ha Astra Zenecas vaccin kommer att bli kallade de kommande veckorna. 

”För de medarbetare som önskar ett annat vaccin har vi inte fått någon exakt tidpunkt då vaccinationen kommer att ske, men troligen inte förrän tidigast vecka 22. Det är företagshälsovården som kommer att ansvara även för dessa vaccineringar”, skriver Hultsfreds kommun på sin hemsida. 

Inga coronafall inom vården

Vaccineringen av de medarbetare som ska ha sin första dos har påbörjats utifrån att var och en anmält sig. Det är Region Kalmar län som har ansvar för dessa vaccinationer.

Covid-19-läget inom vård och omsorg i Hultsfreds kommun är under kontroll med noll bekräftade fall bland brukare och medarbetare. 

”Vi väntar inte på något provsvar då det gäller brukare och fyra då det gäller medarbetare, alla provtagningar har gjorts i den löpande provtagningen som görs vid symtom. Det pågår för närvarande ingen smittspårning inom vård och omsorg.

Frånvaron bland medarbetarna låg under föregående vecka på cirka fyra procent.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt