Annons:

Nu är vårdanställdas väntan på första dosen över – här är lösningen

Ett 40-tal medarbetare inom vården i Hultsfred har inte fått sin första vaccindos. Nu blir det ändring på det efter nya direktiv. Foto: Region Kalmar län

Nu är vårdanställdas väntan på första dosen över – här är lösningen

Cirka 40 medarbetare inom vård och omsorg i Hultsfreds kommun har inte fått sin första vaccindos. Socialförvaltningen har fått nya direktiv som gör att de ska få första sprutan.

Annons:

De sista medarbetarna inom vård och omsorg i Hultsfreds kommun skulle ha fått sin första vaccindos under vecka elva men uppehållet gällande Astra Zenecas vaccin har lett till att vaccineringarna flyttats fram gång på gång. 

Socialförvaltningen i Hultsfreds kommun skriver i sin senaste rapport av covid-19-läget att alla vårdanställda, som har fått vänta på första vaccindosen, får möjlighet att boka tid på en vaccinationscentral. Denna lösning berör både tillsvidareanställd personal och vikarier, inklusive sommarvikarier.

Det innebär att Region Kalmar län tar över vaccineringarna från kommunens företagshälsovård (Avonova) i detta fall.  

”Dessa medarbetare har möjlighet att själva boka tid för vaccination via 1177.se och få sitt vaccin via någon av de vaccinationscentraler som upprättats”, skriver Hultsfreds kommun på sin hemsida. 

Inga coronafall i verksamheten

När det gäller läget kring covid-19 inom vård och omsorg är läget fortsatt stabilt, enligt kommunen. I dagsläget har ingen brukare eller medarbetare konstaterad covid-19. 

"Vi väntar inte på något provsvar då det gäller brukare och tre då det gäller medarbetare, alla provtagningar har gjorts i den löpande provtagningen som görs vid symtom. Det pågår för närvarande ingen smittspårning inom vård och omsorg.", skriver kommunen.

Frånvaron bland medarbetarna har denna vecka legat på cirka fyra procent.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt