Annons:

Så många medarbetare i Hultsfred vill ha Astras som andrados

Drygt hälften av de tillfrågade medarbetarna i Hultsfreds kommun vill ha Astra Zenecas vaccin. Foto: MostPhotos

Så många medarbetare i Hultsfred vill ha Astras som andrados

I går gick Folkhälsomyndigheten ut med att personal under 65 år kan få välja Astra Zenecas vaccin som andrados. Drygt hälften av de som svarat vill ha Astras vaccin. 

Annons:

Det var i går som FHM gick ut med att den personal inom vård och omsorg som är under 65 år och fått en dos av Astra Zenecas vaccin kan få även en andra dos. Men man kan även välja att få den andra dosen av ett annat vaccin. 

"Arbetsgivaren har skickat ut en fråga till alla som fått en dos, cirka 300 medarbetare. Vi har i dagsläget fått in cirka 200 svar där drygt hälften vill ha Astras vaccin och övriga ett annat vaccin. Astra Zenecas vaccin kommer att ges till de som önskar från och med vecka 19. För de som önskar ett annat vaccin har vi inte fått någon exakt tidpunkt då vaccinationen kommer att ske, men troligen inte förrän tidigast vecka 22", skriver Hultsfreds kommun. 

Då det gäller de cirka 40 medarbetare som ännu inte fått någon dos har kommunen inte fått något klart beskedet ännu. 

Stabilt läge inom covid-19

När det gäller läget kring covid-19 inom vård och omsorg är läget fortsatt stabilt, uppger kommunen. I dagsläget har ingen brukare och två av förvaltningens medarbetare konstaterad covid-19. 

"Vi väntar på ett provsvar då det gäller brukare och ett då det gäller medarbetare, båda i den löpande provtagningen som görs vid symtom. Det pågår för närvarande ingen smittspårning inom vård och omsorg", skriver kommunen.

Frånvaron bland medarbetarna har inledningsvis denna vecka legat på cirka fyra procent.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt