Annons:

Vaccineringen är alltjämt pausad:

Vaccineringen av vård- och omsorgspersonalen i Hultsfreds kommun är alltjämt pausad. Foto: Region Kalmar län

Vaccineringen är alltjämt pausad: "Väntar fortfarande på besked"

Socialförvaltningen i Hultsfreds kommun har presenterat en ny coronarapport som visar att covid-19-läget inom vård och omstorg är stabilt. 

Annons:

Socialförvaltningen skriver att en brukare har konstaterad covid-19 och att ingen medarbetare bär på smittan. I förra veckans rapport gick socialförvaltningen ut med information om att en omfattande smittspårning var inledd. I dagens rapport är det lugnt på den fronten. 

"Vi väntar inte några provsvar då det gäller brukare eller medarbetare, varken genom smittspårning eller löpande provtagning", skriver socialförvaltningen. 

Vaccineringen är alltjämt pausad

Socialförvaltningen har vaccinerat alla äldre på kommunens särskilda boenden, boende på gruppbostäder inom omsorgen och de som har hemsjukvård i ordinärt boende. Medarbetarnas vaccinering med Astra Zenecas vaccin är fortsatt pausad.

"Vi väntar fortfarande på besked från Folkhälsomyndigheten. Vår beräkning av när vi kommer att vara klara med vaccineringen av medarbetarna skjuts därför framåt med lika många veckor som uppehållet blir. Vi har ett 30-tal medarbetare som ännu inte fått sin första dos med vaccin och även detta beror på uppehållet gällande Astra Zenecas vaccin", skriver socialförvaltningen. 

Frånvaron bland medarbetarna har under föregående vecka legat på cirka sex procent.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt