Annons:

Ny rapport – tre personer inom vården i Hultsfred har covid-19 i dag

Socialförvaltningen i Hultsfreds kommuns senaste coronarapport visar att tre personer inom verksamheten har covid-19. Foto: MostPhotos

Ny rapport – tre personer inom vården i Hultsfred har covid-19 i dag

Socialförvaltningen i Hultsfreds kommun har som många gånger förr under pandemin presenterat aktuellt covid-19-läge i verksamheten. På fredagen kom den senaste rapporten. 

Annons:

Socialförvaltningen anger i den senaste rapporten att läget vad gäller covid-19 inom vård och omsorg är fortsatt stabilt. En brukare och två medarbetare har i dagsläget konstaterad covid-19.

"Vi väntar på ett provsvar då det gäller brukare och ett då det gäller medarbetare, båda i den löpande provtagningen som görs vid symtom. Det pågår för närvarande ingen smittspårning inom vård och omsorg", skriver socialförvaltningen i ett inlägg på kommunens hemsida. 

Medarbetarnas vaccinering har varit pausad ett bra tag och läget är oförändrat. Det är fortsatt uppehåll gällande vaccinering med Astra Zenecas vaccin och kommunen väntar fortfarande på besked från Folkhälsomyndigheten.

"Vår beräkning av när vi kommer att vara klara med vaccineringen av medarbetarna skjuts därför framåt med lika många veckor som uppehållet blir. Vi har ett 30-tal medarbetare som ännu inte fått sin första dos med vaccin och även detta beror på uppehållet gällande Astra Zenecas vaccin", skriver socialförvaltningen.

Frånvaron bland medarbetarna har under föregående vecka legat på cirka fem procent.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt