Annons:

Så mycket betalar kommunen för att synas på SM-finalen:

Så här såg det ut i fjol när Jacob Thorssell tog sitt andra raka individuella SM-guld i speedway. Hultsfreds kommun kliver in med ett marknadsföringsbidrag på 25 000 kronor i samband med sommarens SM-final i Målilla. Foto: Simon Henriksson

Så mycket betalar kommunen för att synas på SM-finalen: "Relevant summa"

Målilla MK ska för andra året i rad arrangera SM-finalerna i speedway. Nu går Hultsfreds kommun in med ett marknadsföringsbidrag, vilket kommunen anser ger marknadsföringsvärden. 
– Det är ett sätt att stödja Målilla MK och få viktig PR, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Målilla MK arrangerade SM-finalerna på Skrotfrag Arena förra sommaren och valde att skicka in en ny ansökan för SM-finalerna 2021. 

De har fått beskedet att de är värda en ny chans men det är alltjämt oklart om det blir någon publik på tävlingarna. 

SM-finalen på seniorsidan körs tisdagen den 13 juli och onsdagen den 14 juli fungerar som reservdag. USM- och JSM-finalerna körs lördagen den 31 juli med söndagen den 1 augusti som reservdag. 

Kommunen går in med femsiffrigt belopp

Målilla MK har framfört en förfrågan om att Hultsfreds kommun ska vara samarbetspartner för SM-finalen på seniorsidan. Ett marknadsföringsstöd på 25 000 kronor har föreslagits och kommunstyrelsens arbetsutskott sa på tisdagens sammanträde ja till bidraget. Kommunen tycker att det ger en del marknadsföringsvärden. 

– Vi i KSAU föreslår kommunstyrelsen att anslå 25 000 kronor. Vi får vår logotyp på västarna och det är en tävling som ska tv-sändas. För oss är det ett sätt att stödja Målilla MK och få viktig PR, säger Lars Rosander.  

Vad tycker du att ni vinner på att gå in med 25 000 kronor?

– Vi kommer synas på västar och skyltar plus att tävlingen tv-sänds. Det är ett sätt att visa upp sig att tävlingen går i Hultsfreds kommun. Vi bedömer att det har ett värde och tycker att summan är relevant och överkomlig. 

Beloppet föreslås belasta kommunstyrelsens konto för oförutsedda kostnader. Om SM-tävlingen skulle ställas in med anledning av pandemin blir det inget marknadsföringsbidrag.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt