Annons:

Hultsfreds kommun går in med mer sponsringspengar i Dackarna

Speedwayklubben får ökad sponsring av Hultsfreds kommun. Det nya avtalet innebär en total årlig kostnad på 330 000 kronor, en ökning med 30 000 kronor. Foto: Ossian Mathiasson

Hultsfreds kommun går in med mer sponsringspengar i Dackarna

Hultsfreds kommun och speedwayklubben Dackarna har förhandlat fram ett nytt sponsringsavtal. Kommunen stöttar upp med mer pengar. 
– Vi tycker att det är ett stort mervärde för Hultsfreds kommun att ha detta avtal, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Annons:

Det tidigare sponsringsavtalet mellan Hultsfreds kommun och Dackarna löpte ut efter den gångna säsongen. Parterna har tecknat ett nytt sponsringsavtal som sträcker sig över de tre kommande säsongerna. Avtalet innebär en total årlig kostnad på 330 000 kronor och det är en ökning med 30 000 kronor. 

Den ökade kostnaden på 30 000 kronor innefattar kostnader relaterade till materialbyte på välkomstskyltarna vid infarten, foton att användas i marknadsföring och ytterligare 25 biljetter att tävla ut till invånare och turister. 

– Vi har haft 300 000 kronor i sponsring per år i och med att det är ett speedwaylag i högstaligan och det nya avtalet är ungefär liknande som vi har haft tidigare. Förslaget är att vi höjer upp till 330 000 kronor, en ökning med 30 000 kronor. För det får vi ytterligare 25 biljetter att lotta ut till anställda eller invånare. Det blir likaså nya skyltar vid de två infarterna till motorstadion och klubben bekostar och sätter upp de två skyltarna, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

"Det största vi har"

Kommunstyrelsens arbetsutskott har sagt ja till sponsringsavtalet och tanken är att kommunstyrelsen ska säga samma sak på sitt kommande möte. 

– Det här är det största vi har i kommunen när varken Hultsfredsfestivalen eller Musikdagarna i Virserum finns längre. Det här paketet innehåller väldigt mycket. Det är totalt 300 biljetter som kommunen kan lotta ut till invånare och anställda. Cirka 60 000 kronor för de 300 biljetterna är ett värde i sig, säger oppositionsrådet Tomas Söreling. 

Det finns en del uppräknade motprestationer som handlar om att Hultsfreds kommun får reklam på Dackarnas lagväst, sargreklam som är placerad framför huvudläktaren på en yta av 20 meter, två annonser i programbladet, två stycken 25-sekundersklipp i slingan på storbildsskärmen, hissad kommunflagga på alla matcher, två bord med kommunloggan placerad på "Vippen". 

– Det som är nytt är att det är fler biljetter som vi kan använda på olika sätt. Totalt 300 biljetter ingår i avtalet, säger Söreling. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt