Annons:

Dackarna får utökat kommunalt stöd för kommande GP-tävlingar

Hultsfreds kommun har bestämt sig för att gå in med 200 000 kronor för att sponsra GP-tävlingen i Målilla i september. Bartosz Zmarzlik vann 2021 års GP-tävling i Målilla. Foto: Stefan Härnström

Dackarna får utökat kommunalt stöd för kommande GP-tävlingar

Hultsfreds kommun har tecknat ett nytt sponsringsavtal med Dackarna för de två kommande årens GP-tävlingar i Målilla. Det kommunala stödet utökas från 150 000 kronor till 200 000 kronor. 
– Vi tycker att beloppet är relevant för en så pass stor tävling som är den enda i Sverige, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Annons:

Det befintliga GP-avtalet mellan Dackarna och Målilla MK/Dackarna gick ut i och med 2021 års tävling och det nya avtalet sträcker sig över de två kommande åren med en förlängning på ett år. Det förutsätter naturligtvis att det blir en GP-tävling i Målilla. 

Klubben har tidigare år erhållit 150 000 kronor i sponsring från Hultsfreds kommun och kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att beloppet höjs till 200 000 kronor per år i det nya avtalet.

Utöver 200 000 kronor är det sedan tidigare bestämt att Hultsfreds kommun står för en värdskapsinbjudan som ger ersättning på 20 000 kronor till Dackarna. 

– För det har vi ökade möjligheter att marknadsföra kommunen när det gäller reklam på program och inne på arenan. Discovery sköter tävlingarna och Målilla MK har själva rådighet över tävlingen, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

"Ett samarbetsavtal där man ger och tar"

Oppositionsrådet Tomas Söreling (S) förtydligar att det bara gäller GP-tävlingen, och inte matcherna i Bauhausligan. 

– Det är numera årets största händelse i kommunen och då är det viktigt att ta vara på det. Det som är värdefullt är att den nya arrangören Discovery gör det enklare för kommunen att få med reklam på olika sätt i samband med tävlingen. Det är ett argument till att vi går in med ett högre stöd när det finns möjlighet att marknadsföra kommunen, säger Tomas Söreling och fortsätter: 

– Jag vill säga att det är ett samarbetsavtal där man ger och tar. Vi får ett mervärde så det är inte bara att vi skyfflar ut massa pengar. Vi får något tillbaka med biljetter och möjligheter till marknadsföring.

Lars Rosander berättar att Hultsfreds kommun får sätta upp banderoller, affischer och exponeras på storbildsskärmen under tävlingens gång. Det handlar också om 20 biljetter som de kan erbjuda som pris i tävling för kommuninvånare, 20 biljetter som lottas ut till anställda och att kommunen har möjlighet att förlägga studiebesök för tillväxt- och näringslivsrådet.

– Vi tycker att beloppet är relevant för en så pass stor tävling som är den enda i Sverige med mycket tv-tid. Det blir inga pengar om det inte blir någon tävling, säger Rosander. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt