Annons:

Vandalisering på fotbollsplan gör Engqvist ledsen:

Patric Engqvist, ordförande i Hultsfreds FK:s ungdomsutskott, är bedrövad över bilkörningen på fotbollsfältet i Hultsfred där barn och ungdomar spelar fotboll. Foto: Privat

Vandalisering på fotbollsplan gör Engqvist ledsen: "Snälla sluta upp med det ni gör"

Buskörare har lämnat djupa hjulspår i gräset på fotbollsplanerna på fotbollsfältet i Hultsfred.
– Känslan som jag får är att jag blir oerhört jäkla ledsen. Jag blir ledsen långt in i hjärtat, säger Patric Engqvist, ordförande i Hultsfreds FK:s ungdomsutskott.

Annons:

Fotbollsklubben Hultsfreds FK:s fotbollsfält på Folkparksvägen i Hultsfred har drabbats av skadegörelse vid två tillfällen på relativt kort tid. En eller flera bilar har sladdat runt på gräset och lämnat djupa spår efter sig.

Patric Engqvist, ordförande i klubbens ungdomsutskott, är bedrövad över vandaliseringen av planerna som nyttjas av klubbens barn och ungdomar. Klubben har ungefär 250 aktiva barn och ungdomar fördelade på cirka 15 lag plus 50 ledare. 

– Vi som håller på med den här verksamheten i Hultsfred blir både arga och förbannade. Känslan som jag får är att jag blir oerhört jäkla ledsen. Jag blir ledsen långt in i hjärtat. Vi har nästan 250 barn och ungdomar som varje vecka längtar till sina aktiviteter som vi arrangerar. Vi är så jäkla många engagerade och duktiga ungdomsledare, ett 50-tal som varje vecka driver verksamheten. Då finns det personer som förstör för barn och unga i Hultsfred. Jag kan inte ens bli förbannad utan sorgen över det de gör blir större, säger Patric Engqvist.

"Skulle bara vilja förstå"

Han vill rikta en skarp uppmaning till de som har kört med fordon på fotbollsplanen. 

– Snälla sluta upp med det ni gör, ni förstör för barn och ungdomar. Det är viktigt att vi kan hålla på med vår verksamhet för de behöver det mer än någonsin i de här tiderna. Jag blir superledsen och hoppas verkligen att det får ett slut nu, säger han.

Han skulle gärna vilja prata med de som har gjort det för att förstå varför.

– Jag är inte förbannad och ska skälla på dem, jag skulle bara vilja förstå vad som är så speciellt med att göra denna skadegörelse. Jag har tänkt jättemycket på vad det kan vara som är så häftigt med att förstöra för barn och unga, säger han och fortsätter: 

– Är det så att det är brist på saker att göra så kan jag lova att vi inom HFK har mängder med uppdrag som de här personerna gärna får utföra åt oss och komma in i vår föreningsgemenskap. 

Planskötarna hyllas

Det är kommunen som äger fotbollsfältet och HFK hyr planerna för sin barn- och ungdomsverksamhet. 

– Jag tycker synd om kommunens duktiga medarbetare som fixar så fina planer åt oss varje år. De gör ett jäkla bra jobb, jag blir ledsen för deras skull att det blir så här.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt