Annons:

  • Ovedals nya padelhall med två banor är klar och redo för spel:

    Rebecca och Simon Ovedal utökar sin padelverksamhet och går från en till tre banor i Hultsfred. Det är premiär för de två nya banorna i morgon.

  • Ovedals nya padelhall med två banor är klar och redo för spel:
  • Ovedals nya padelhall med två banor är klar och redo för spel:

Ovedals nya padelhall med två banor är klar och redo för spel: "Utfört in i minsta detalj"

Rebecca och Simon Ovedals nya padelhall med ytterligare två banor är klar. Nu är bokningen öppen för de nya banorna. 
– Man kan börja spela matcher från och med i morgon (torsdag), säger Rebecca Ovedal. 

Annons:

Simon och Rebecca Ovedal med familj gick under hösten 2020 ut med nyheten att de ska bygga en ny padelhall med två nya banor vägg i vägg med den befintliga padelhallen. 

Den nya hallen är färdigbyggd och banorna är färdigmonterade och redo för spel från och med i morgon. 

– Det går bra att boka in spel på de nya banorna från och med i morgon. De första tiderna är redan bokade, säger Rebecca Ovedal. 

"Roligt att det blev så pass bra"

Simon Ovedal tycker att hallen blir precis så bra som de vill ha den. 

– Det har varit mycket blandade känslor under byggnationen. Gör man en summering av helheten så är det väldigt roligt att det blev så här pass bra, säger Simon Ovedal.

Vad är du mest nöjd med?

– Alltifrån ventilationen till belysningen, det är toppklass på allting så allt är överdrivet och utfört in i minsta detalj, säger Simon Ovedal. 

Ovedals första padelbana öppnade för spel i december 2019 och nu, ett och ett halvt år senare, finns möjligheten att spela på två nya banor.

– Jag är väldigt impulsiv. När jag började fundera på att bygga en ny hall så tog det väl egentligen bara en månad innan jag hade beställt en hall. Det gjorde jag i höstas, säger Simon Ovedal. 

Teknisk utrustning vid banorna

En dörr har kommit på plats så man kan gå mellan hallarna. Huvudentrén till padelanläggningen placeras i anslutning till den befintliga hallen. 

Digitala gamecams och scoreboards ska också komma på plats vid de två nya banorna. 

– Kamerorna är försedda med AI-chip (artificial intelligence) som analyserar spelet och kan räkna ut poängen. Om man sitter hemma så kan man streama matcherna. Vi valde till digitala scoreboards så får man med poängställningen på skärmen också. Det är perfekt vid till exempel ligaspel eller liknande, äger Simon Ovedal.

Vad hoppas ni att ni ska få för gensvar med två nya banor?

– Det är den bästa hallen på många, många mils radie. Vi hoppas och tror på jättebra gensvar, säger Simon Ovedal. 
Rebecca Ovedal fortsätter: 

– Vi har försökt tänka på helheten. Ska vi bygga så bygger vi ordentligt, så har vi alltid tänkt. Om man tittar på trycket som har varit med en bana så hoppas vi att folk fortsätter hitta till oss.

Det kommer finnas kvar en del småfix med mattläggning, läktare, toaletter, omklädningsrum och sällskapsytor innan anläggningen är helt klar. Banorna är i alla fall på plats och redo för spel.

– Det är småfix som återstår. Anläggningen kommer förbättras undan för undan, säger Simon Ovedal. 

Stålberg ska driva verksamheten

Jonathan Stålberg, god vän till Simon och Rebecca och ny målvakt i Hockeyettan-laget Kalmar HC till kommande säsong, ska driva padelverksamheten tillsammans med Ovedals. 

– Han är en padelnörd ut i fingerspetsarna så han ska få till seriespel, samarbeten, ta hit andra bra spelare, hålla i nybörjar- och ungdomsträningar samt ta hit tränare för högre nivåer, och se till att hallen hålls ren och snygg. Han ska spela hockey i Kalmar kommande säsong så han kommer vara här två- tre halvdagar i veckan beroende på träningarna läggs i Kalmar. Han är sportsligt intresserad och har ett stort nätverk så han får utveckla verksamheten, säger Rebecca och Simon.

Jonathan Stålberg var på sätt och vis med och såg till att Simon och Rebecca satsade på en första padelbana för några år sedan. 

– Det var egentligen han som drog igång allt det här från första början så nu får han ta sitt ansvar. Nu har han tre banor här i Hultsfred och får köra hur mycket han vill, säger Rebecca Ovedal och skrattar. 

Kan det bli aktuellt att bygga fler banor?

– Det vet man aldrig. Vi planerar inget mer nu i alla fall, men jag är hela tiden mån om att möta efterfrågan, säger Simon Ovedal.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt