Annons:

Politiskt klartecken för inköp av möbler till skolans nya lokaler

Kommunstyrelsens arbetsutskott säger ja till inköp av nya möbler (stolar och bänkar med mera) till Målilla skola. Foto: Ossian Mathiasson

Politiskt klartecken för inköp av möbler till skolans nya lokaler

Målilla skolas nybyggnation är klar. Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott gett klartecken för att köpa in nya inventarier för max 700 000 kronor. 

Annons:

Arbetet med att bygga en helt ny byggnad för att skapa nya lokaler för grundsärskolan och grundskolans mellanstadium och ett nytt tillagningskök med matsal för både skolans och förskolans elever har pågått under det senaste året. 

Nu är byggnationen klar men det som saknas är stolar, bänkar och andra nödvändiga inventarier. Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott gett klartecken för inköp av nya inventarier.

– Det är ett beslut som är fattat. Man har konstaterat att det är max 700 000 kronor som nya inventarier behöver köpas in för när det gäller den nya skolbyggnaden i Målilla. Det är ny matsal och nya klassrum så pengarna får tas från den befintliga driftbudgeten för fastighetsförvaltningen, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

"Ganska naturligt"

Det finns en precisering om vad pengarna kan användas till med 700 000 kronor som ett maxbelopp. 

– Det ska klart att användas till skolstarten i höst. Det har varit klart sedan tidigare men det var nu som vi tog det formella beslutet, säger Rosander.  

Oppositionrådet Tomas Söreling (S):

– Det är ganska naturligt att det ska vara nytt och fint invändigt när vi bygger nytt och fint, säger Tomas Söreling. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt