Annons:

Landshövding Peter Sandwall har kommit med beskedet att elva medarbetare på länsstyrelsen sägs upp. Foto: Ossian Mathiasson

Beskedet: Så många medarbetare får lämna sina jobb på länsstyrelsen

Länsstyrelsen i Kalmar län varslade 15 tjänster i mitten av april. Nu står det klart att elva medarbetare får lämna sina jobb.

Annons:

Länsstyrelsen skriver i ett pressmeddelande att elva personer har fått meddelande om uppsägning efter ett stort arbete med kretsningar, omplaceringar och fackliga förhandlingar. 

”Att säga upp duktiga medarbetare är det sista man vill göra i en kunskapsorganisation. Men åtgärderna är tyvärr nödvändiga för att få en stabil ekonomisk grund, som i sin tur krävs för att kunna fortsätta utveckla myndigheten”, säger landshövding Peter Sandwall i ett pressmeddelande. 

"Glad att det inte blev ännu fler"

Sex enheter berörs direkt av uppsägningarna, men neddragningarna påverkar nästan alla enheter genom att ett antal vakanta tjänster inte tillsätts.

”Som arbetsgivare ska vi göra allt vi kan för att hjälpa de som berörs att komma vidare och få en ny anställning”, säger landshövding Peter Sandwall i pressmeddelandet. 

Redan tidigt i omställningsarbetet inledde länsstyrelsen samarbete med Trygghetsstiftelsen, som erbjuder de uppsagda stöd och rådgivning.

”Dagens besked är en konsekvens av de varsel som gjordes tidigare. Jag är glad att det inte blev ännu fler uppsägningar. När vi inledde omställningsarbetet befarade vi att cirka 25 tjänster skulle påverkas”, säger Peter Sandwall.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt