Annons:

Tant Heddas stiftelse skänker fem obebyggda villatomter i Järnforsen till Hultsfreds kommun. Karta: Hultsfreds kommun

Stiftelsens oväntade gåva – flera obebyggda villatomter till kommunen

Fem obebyggda tomter i Järnforsen. Det är vad Hultsfreds kommun får i en minst sagt oväntad gåva från Tant Heddas Stiftelse. 

Annons:

Tant Heddas stiftelses ändamål är att bringa ekonomiskt stöd åt personer inom Järeda församling som genom olyckor eller annat kommit i ekonomiska svårigheter och riktar sig i huvudsak till änkor i 30–60-årsåldern. 

Stiftelsen äger dessutom fem obebyggda villatomter i Järnforsen som de vill skänka till Hultsfreds kommun som en gåva. De aktuella tomterna är Klövdala 1:55-1:57 och Prästnäs 1:17, 1:25.

Björn Ståhlgren, representant från Tant Heddas stiftelse, nämner i skrivelsen till kommunen att stiftelsen förfogar över ett kapital på strax under 200 000 kronor och att det inte ger någon avkastning att dela ut.

– De vill avsluta stiftelsen men så länge de har tomterna så får de inte avsluta den. Deras dilemma är att pengarna äts upp av att förvalta stiftelsen och då sjunker kapitalet hela tiden. De överlåter de fem villatomterna utan kostnad och står även för lagfartskostnaden, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Stiftelsens kvarvarande pengar lär gå till bokförings- och revisionskostnader och användas till syftet i största möjliga mån om någon har ekonomiska svårigheter inom Järeda församling. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt