Annons:

Hultsfreds kommun säljer tre tomter i Järnforsen för en krona styck. Karta: Hultsfreds kommun

Kommunen säljer tre villatomter för en krona styck: ”Vet inte om vi lyckas”

Hultsfreds kommun har tagit över fem tomter från tant Heddas stiftelse. Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat att sälja tre av fem tomter för en krona styck. 

Annons:

Hultsfreds kommun mottog under 2020 fem fastigheter i Järnforsen, bland annat Klövdala 1:57, Prästnäs 1:17 och Prästnäs 1:25 i gåva av tant Heddas stiftelse. 

De tre tomterna har kommunen för avsikt att sälja för en krona styck under förutsättning att fastigheten bebyggs med en permanentbostad. 

– Järnforsen är ett expansivt samhälle så till vida att det är mycket industrier men det finns kanske inte så mycket hus till salu. Det kanske motiverar någon att köpa en tomt för en krona. Vi skriver i kontraktet att det måste vara bebyggt inom två år och att man inte får sälja vidare under tiden, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

"Vet inte om vi lyckas"

Klövdala 1:57 ligger på högersidan när man åker in i Järnforsen, det vill säga i nära anslutning till väg 47. De två Prästnäs-tomterna ligger på högersidan om man har svängt mot Virserum.

– Jag vet inte om vi kommer lyckas men det är ett sätt att göra det möjligt. Vi får se om det dyker upp några intressenter, säger Rosander. 

De andra två tomterna, som stiftelsen har skänkt till kommunen, ligger i anslutning till den första fastigheten (Klövdala). 

– Det finns inte vatten och avlopp framdraget till de två tomterna så de är i nuläget inte lika attraktiva utan vi satsar på de tre tomterna som har vatten och avlopp till tomten, säger Rosander. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt