Annons:

Orten saknar butik – KD-ledamot reagerar: ”Utgör ett hinder”

Anders Andersson (KD) anser att Järnforsen är viktig resurs som industriort i kommunen men avsaknaden av en livsmedelsaffär ser han som ett problem. Foto: Ossian Mathiasson

Orten saknar butik – KD-ledamot reagerar: ”Utgör ett hinder”

Järnforsen saknar för stunden livsmedelsbutik och servicebutik. Det bekymrar Anders Andersson (KD) som anser att kommunalrådet Lars Rosander (C) bör titta närmare på det.
– Det utgör i längden ett hinder för utveckling och tillväxt, skriver Anders Andersson i sin interpellation till Lars Rosander.

Annons:

Anders Andersson anser att industriorten Järnforsen utgör en viktig resurs när man betraktar Hultsfreds kommuns näringslivsläge. 

På orten finns många företag med ett stort antal anställda men det finns ett bekymmer som får honom att reagera. 

"Närmast ett infrastrukturproblem"

Det handlar om att det saknas butik för dagligvaror och butiken, som har varit öppen under korta perioder, är återigen stängd och har varit det i flera månader.

”Livsmedelsbutiker liksom övrig handel är en del av en marknad. Och så ska det vara. Men å andra sidan kan inte en kommun sitta passiv och bara notera att en livaktig ort med många och expanderande företag står utan den service som en livsmedelsbutik utgör. Vägar och kommunikationer är viktiga delar i en infrastruktur där det offentliga har ett ansvar och som utgör en grundförutsättning för att företag och näringsliv ska etablera sig och behålla sin verksamhet på en ort. Att en ort med så många företag saknar livsmedelsaffär och servicebutik för enklare varor utgör i längden ett hinder för utveckling och tillväxt. Det blir närmast ett ”infrastrukturproblem”. Därför har jag på olika sätt försökt trycka på i samband med kommunstyrelsens sammanträden för att få till någon form av lösning där kommunen underlättar för någon som kan tänka sig etablera åtminstone en servicebutik i Järnforsen. ”, skriver han i en interpellation till kommunalrådet Lars Rosander.

Han frågar sig vilka kontakter som har tagits och vilka förhoppningar och planer finns för att underlätta en etablering av livsmedelsaffär eller servicebutik i Järnforsen under början av nästa år.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt