Annons:

Han tar över ordförandeskapet i två föreningar:

Frank Axelsson är ny ordförande i Virserums hembygdsförening och systerföreningen Bolaget och tar över efter Karl-Oskar Gladh. Foto: Virserums hembygdsförening

Han tar över ordförandeskapet i två föreningar: "Vill få fler människor till området"

Karl-Oskar Gladh har tackat för sig efter många år som ordförande i både Virserums hembygdsförening och Bolaget. På söndagens årsmöte valdes Frank Axelsson till ny ordförande och styrelsen innehåller flera nya namn.

Annons:

Karl-Oskar Gladh har varit ordförande i Virserums hembygdsförening och systerföreningen Bolaget i många år. För någon månad sedan bestämde han sig för att inte ställa upp för omval vid sommarens årsmöte. 

Vem som blir ny ordförande bestämdes på söndagens årsmöte. Virserumsbon Frank Axelsson är ny ordförande i de två föreningarna som består av samma styrelse. 

– Jag har ett företag i Virserum men jag gick nyligen i pension och är inte operativ längre. Jag är bara med som styrelseordförande i företaget. Jag har suttit som sekreterare i föreningen i fem år ungefär. Jag släpper det och blir ordförande i stället. Det är väl dags för mig att ta den posten nu när jag gick i pension, säger Frank Axelsson. 

Ordförande i två föreningar

Virserums hembygdsförening och Bolaget är två föreningar med exakt samma styrelse. Hembygdsföreningen fick nämligen frågan om att ta över Bolaget när det var försatt i likvidation så de bildade en underförening/systerförening. 

Vad har du för tankar inför uppdraget som ordförande?

– Jag vill att vi ska få fler människor till området. Alla byggnader är renoverade utvändigt och vi håller på att renovera stora huset invändigt med väggar och tak. Det kommer bli väldigt fint framåt augusti. Då ska vi börja med uthyrning igen. 

Har ni pausat lokaluthyrningen under pandemin?

– Med tanke på att man inte har fått vara så många personer inomhus samtidigt så stoppade vi uthyrningen helt och hållet och koncentrerade oss på att göra ytskikten med väggar, tak, fönster och dörrar fina. 

Så ser nya styrelsen ut

Den nya styrelsen består av Frank Axelsson (ordförande), Pär Danielsson, Johan Ekselius, Niclas Torstensson, Bengt Eriksson, Elisabeth Lövkvist, Margareta Widell och Inger Gran. 

– Vi ska försöka få till att det finns lite olika ansvarsområden för styrelseledamöterna. Det är ingen enmansshow utan det är samarbete som gäller, säger Axelsson. 

Han brinner för området och har börjat titta på planeringen för julmarknaden i november.

– Jag startade upp julmarknaden som vi hade för två år sedan och den var populär. Planeringen är igång. Vi tänder upp vår stora julbock i entrén och det blir 25 försäljare av kvalitetsprodukter, aktiviteter, sång och café. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt