Annons:

Nytt möte har hållits – oklart när ny ägare utses:

Ett andra äganderättssammanträde angående det gamla, nedbrunna slakteriet i Hultsfred har nyligen arrangerats digitalt. Foto: Ossian Mathiasson

Nytt möte har hållits – oklart när ny ägare utses: "Ett steg närmare i processen"

Andra äganderättsammanträdet angående det nedbrunna gamla slakteriet i Hultsfred gav Lantmäteriet en del svar. 
– Vi kommer kunna fatta ett beslut framöver, säger Erik Johansson, förrättningslantmätare på lantmäteriet i Växjö.

Annons:

Frågan om vem som är ägare till det nedbrunna gamla slakteriet i Hultsfred har varit ständigt återkommande sedan branden i september 2019. Med tanke på att tomten, som är full med brandrester sedan slakteriet brann ned, ser tråkig ut är det viktigt att finna den rätta ägaren som får i uppdrag att röja upp. 

Tidigare i veckan hölls ett andra äganderättssammanträde i den utdragna processen och Erik Johansson på lantmäteriet i Växjö berättar att en lösning kan vara nära.

– Vi har gått ett steg närmare i processen. Berörda intressenter har getts möjlighet att slutföra sin talan efter detta möte. Vi gick igenom deras ägaranspråk som förelåg i ärendet och behandlade dem, säger Erik Johansson.

"Beslut så fort som möjligt"

Från början ägdes tomten av KLS Livsmedel ekonomisk förening när de bedrev slakteri i lokalerna. Bolaget är likviderat sedan länge. Tomten har sedan sålts till ett Västerviksföretag som i sin tur sålde vidare till en person som växelvis bor i Jordanien. 

– Det är företag och personer som har florerat i ärendet. Det finns inga fler företag eller personer som har framfört något av värde. 

Hur ser du på möjligheten att få till en lösning med en ny ägare?

– Beroende på vad som kommer in här i slutändan så kommer vi arbeta för att fatta ett beslut så fort som möjligt. Intressenterna ska komma in med kompletteringar inom en vecka så det återstår några dagar, säger Erik Johansson. 

När kommer beslut om ny ägare?

– Det blir bara en gissning så jag kan inte säga exakt när. Vi jobbar för att göra det så fort som möjligt. Vi vill se ett korrekt och snabbt avslut när vi har kommit så här långt i ärendet så övriga processer kan gå vidare. Alla myndighetsbeslut är dock överklagningsbara.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt