Annons:

Lösning för Hultsfreds ”skamfläck” kan vara nära: ”Överraskande bra svar”

Ett nytt äganderättssammanträde angående gamla slakteriet i Hultsfred ska hållas i sommar. Foto: Ossian Mathiasson

Lösning för Hultsfreds ”skamfläck” kan vara nära: ”Överraskande bra svar”

Frågan om vem som är ägare till det nedbrunna gamla slakteriet i Hultsfred kan vara nära en lösning. Lennart Beijer (V) och Tommy Rälg (S) fick svar på sina så gott som identiska frågor av kommunalrådet Lars Rosander (C). 
– Vi fick i torsdags/fredags besked om att det kommer äga rum ett äganderättssammanträde den 13 juli, säger Lars Rosander. 

Annons:

Onsdagskvällen den 26 maj gick både Tommy Rälg (S) och Lennart Beijer (V) i samma tankar och skickade in varsin fråga angående slakteritomten i Hultsfred till kommunalrådet Lars Rosander utan att känna till varandras funderingar. Beijers fråga skickades till kommunkansliet klockan 21.43 och Rälgs fråga några minuter senare, klockan 21.49. 

Möte i sommar: "Äntligen"

På måndagskvällens digitala fullmäktigesammanträde besvarade kommunalrådet Lars Rosander (C) de två frågorna om när brandresterna på det gamla slakteriet i Hultsfred ska röjas upp och vem som är ägare. 

– Vi vet fortfarande inte vem som är ägare. Vi hoppas verkligen att det blir utrett så Lantmäteriet kan ålägga ägaren att rensa upp på området. Det har varit ett äganderättssammanträde som Lantmäteriet har hållit i. Det är deras uppgift som myndighet att fastställa vem som är lagfaren ägare. Pandemin har lett till att vi inte har kunnat ha några fysiska möten och vi har påpekat att det finns många som håller möten via Teams eller andra plattformar. Vi har hela tiden legat på, säger Lars Rosander (C). 

Han gav också information om att det ska hållas ett nytt äganderättssammanträde den 13 juli. Det fick kommunen besked om i slutet av förra veckan.

– Äntligen kan man säga med ett fastställt datum. Hur det sedan löper ut och om vi får ett besked en närtid vågar jag inte säga. Jag hoppas att Lantmäteriet fastställer vem som är lagfaren ägare så fort som möjligt efter mötet. Då kan processen rulla på betydligt bättre vad gäller hanteringen och att vi till slut får området uppröjt och upprensat, säger Rosander. 

"Inget annat än en skandal"

Tommy Rälg (S) gladdes över beskedet som Lars Rosander gav på fullmäktigemötet. 

– Det är en fråga som är viktig i allra högsta grad. När man kör in i Hultsfred och kommer det till detta område så är det inte så trevligt. Det har tagit jättelång tid. Tittar man på Lantmäteriet och deras skyldighet så är frågan om de är folkskygga för att komma till Hultsfred. Om det händer en olycka på slakteriet så förmodar jag att Lantmäteriet blir skyldiga och tar ansvaret. Vi har klarat av pandemin men slakteriet har vi inte lyckats med, säger Tommy Rälg.

Lennart Beijer (V) var både glad och överraskad och hoppas att det går att få till en lösning av frågan. 

– Det var ett överraskande bra svar från kommunalrådet. Man bör betänka att det finns invånare, ungdomar, som har växt upp under de senaste 25 åren och fått se detta beklagliga slakteri plus en utbränd tomt. Man tror till sist att det ska vara så. Det är egentligen inget annat än en skandal. Inte från kommunens sida, men på något sätt i rättsprocessen. Man måste kunna rensa upp saker utan att det ska vara så fruktansvärt segt och långdraget. Jag tackar för svaret och ser fram emot den 13 juli. Det är ett datum som vi kan skriva in i våra almanackor, säger Lennart Beijer. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt