Annons:

Klartecken till markaffär för 4,5 miljoner: ”Största som hänt på länge”

Kommunfullmäktige har godkänt första köpeavtalet för en tomt på Herrstorpet, ETC Holding AB har köpt tomten för 4,5 miljoner kronor. Foto: Ossian Mathiasson

Klartecken till markaffär för 4,5 miljoner: ”Största som hänt på länge”

Ledamöterna i fullmäktige sa utan invändningar ja till köpeavtalet för 10 207 kvadratmeter på Herrstorpet för 4,5 miljoner kronor. Köpare är ETC Holding AB som vill bygga två flerbostadshus och nio enbostadshus för permanent bruk. 
– Det är det största som har hänt Hultsfred på mycket länge, säger Åke Nilsson (KD). 

Annons:

Dagens Hultsfred berättade i september om att Hultsfreds kommun sålt första tomten på Herrstorpet till ETC Holding AB för 4,5 miljoner kronor. Det omfattar ett område om 10 207 kvadratmeter där de vill uppföra minst två flerbostadshus och nio enbostadshus för permanent bruk. 

Kommunfullmäktige hade på sitt senaste sammanträde i uppdrag att ta ställning till köpekontraktet. Det var inget snack om snack utan ett enigt fullmäktige sa ja. 

"Det största som har hänt"

Åke Nilsson (KD), vice ordförande i kommunstyrelsen, satte ord på hur stort det här är för Hultsfreds kommun. 

– Det är det största som har hänt i vår kommun på väldigt länge när det gäller utveckling och framför allt bostadsbyggande. Det är den första intressenten vi har på det här området och vi har jobbat med Herrstorpet under ett antal år. Det är ett fantastiskt fint område och det är därför det har tagit så pass lång tid att få länsstyrelsen att göra alla undersökningar. Nu lever vi i en tid där det är stiltje på väldigt mycket och man avvaktar utvecklingen. Det är viktigt att en aktör visar det här intresset, köper mark och tänker bygga, vilket vi hoppas kommer ske, säger Åke Nilsson (KD). 

Kommunalrådet Lars Rosander (C) yrkade också bifall till kommunstyrelsens förslag. 

– Det är det första som vi säljer på området och det är verkligen en ice-breaker med det som är på gång. De ska bygga på ett miljövänligt sätt med energibesparingar och solceller så det är roligt att vi säljer den första tomten även om det är en bit till byggstart. Det finns diskussioner med andra företag i branschen, men det är osäkert med tanke på byggpriser med mera, säger Lars Rosander (C). 

Tommy Rälg (S) instämde i vad de två tidigare talarna hade sagt. 

– Det är ett helt fantastiskt område som ger en extrakick för Hultsfreds tätort. Jag hoppas att den nya borgerliga regeringen skjuter till extra pengar så det kanske byggs hyresrätter lite snabbare. Hultsfreds Bostäder kanske kan lägga någon krona där ute också. Vi är glada när vi tar det här beslutet och säljer de första tomterna, säger Tommy Rälg. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt