Annons:

Familjen Alexandersson fick besök av Småföretagarnas Riksförbund. Foto: Småföretagarnas Riksförbund

Frendo fick besök av Småföretagarnas riksförbund – vill lyfta företag

Småföretagarnas Riksförbund är på sommarturné, i 45 dagar reser de runt i landet och besöker småföretagare. I Hultsfred besökte de bensinstationen Frendo, som drivits av Leif och Lotta Alexandersson i 36 år.

Annons:

”45 Dagar On Tour” heter Småföretagarnas Riksförbunds sommarturné. Målet med resan är att lyfta småföretag i landet och höra hur de har haft det under den tuffa tid som varit, för att sen i höst kunna blicka framåt och omvandla berättelserna till konkreta åtgärder.

Ett av företagen de besökt är bensinstationen Frendo i Hultsfred som drivs av Leif och Lotta Alexandersson. Macken köptes för 36 år sedan och har sen dess gått igenom flera till- och ombyggnationer. I slutet av augusti börjar den senaste utbyggnaden som blir på 120 kvadratmeter.

– Vi har byggt i flera omgångar, vi känner att vi vuxit ur de nuvarande lokalerna så det kommer bli bra. Macken kommer att bli luftigare och rymligare i sin helhet, säger Leif Alexandersson.

Pandemins påverkan

En central del av Småföretagarnas Riksförbunds turné är att höra hur företagarna haft det under pandemin. Leif säger att det har gått relativt bra för macken.

– Det har faktiskt gått ganska bra. Hyrbilsverksamheten är väl den som gått sämst, det har inte varit några idrottsmatcher eller andra evenemang så minibussarna har fått stå stilla. Våra vanliga hyrbilar åker vanligtvis på mycket affärsresor och konferenser och det har de ju heller inte varit så mycket under året, säger Leif Alexandersson och fortsätter:

– I övrigt har det gått väldigt smidigt. Hultsfredsborna har varit väldigt trogna, de har ju heller inte kunnat lämna i den utsträckningen som många gör under sommaren. Jag tror att alla nu längtar efter ett normalliv och allt vad det innebär, avslutar Leif Alexandersson.  

Annons:

Elliot Klint

elliot.klint@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt