Annons:

Oklart om alla fyra begärs häktade på nytt för kidnappningen i Vimmerby

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Oklart om alla fyra begärs häktade på nytt för kidnappningen i Vimmerby

Tidsfristen för att väcka åtal efter människorovet i Vimmerby kommun går ut under torsdagen. Åklagaren är ännu inte redo för åtal.
– Jag ska fatta beslut om jag ska begära förlängning på alla eller om alla inte behöver sitta kvar, säger Camilla Nordgren.

Annons:

Det var kort före jul som händelsen nystades upp. Brottet ska ha begåtts den 15 december och brottstiden sattes till två timmar. Enligt uppgifter till vår tidning ska man ha tagit målsägande, en ung man från kommunen, till ett skogsområde i kommunen och därefter misshandlat honom med ett tillhygge.

Två unga personer i knappa 20-årsåldern häktades för medhjälp till människorov. Två personer, några år äldre, häktades för människorov och grov misshandel. 

Det rör sig om tre män och en kvinna. De två som misstänks för människorov och grov misshandel är kända av polisen sedan tidigare. Alla fyra är hemmahörande i Vimmerby kommun.

I början av januari blev alla fyra häktade på nytt och åklagaren fick ytterligare två veckor på sig att väcka åtal. Tidsfristen går ut under torsdagen, men ännu är Camilla Nordgren inte redo för att väcka åtal. 

– Det blir inget åtal i morgon. Det har genomförts lite förhör de sista dagarna och utifrån det ska jag fatta beslut om jag ska begära förlängning på alla eller om inte alla behöver sitta kvar, säger hon. 

Lutar det åt att någon släpps?

– Jag har inte tagit del av alla förhör ännu, så jag kan inte kommentera det. 

Medgett misshandel

Åklagaren närmar sig dock att kunna väcka åtal, berättar hon.

– Nu tycker jag att jag har en ganska klar bild av stora delar av förloppet och det är inte allt för långt bort. 

Våra uppgifter gör gällande att man ska ha tvingat med sig målsägande i en bil och sedan misshandlat honom i ett skogsområde. Vad säger du om dessa uppgifter?

– I brottet människorov ligger att man kvarhållit någon mot sin vilja, men uppgiften om att man med våld tagit med någon ut är kanske inte riktigt korrekt beskrivet av förloppet. 

Hur ska det ha gått till då?

– Jag tänker att det får vänta tills utredningen är klar, men det är lite för hårt att säga att man hamnat utanför staden på det sättet. 

Hur ser du på bevisläget?

– Jag tycker att bevisläget för målet i sin helhet ser bra ut. Sedan är det stora att bena ut vilket ansvar respektive person har.

Fick uppsöka vård

Målsägande var så pass skadad efter händelsen att han fick uppsöka sjukvård. 

– Så han hade en skadebild, säger Camilla Nordgren. 

Hon vill inte uttala sig om vad som kan ha legat bakom händelsen. Enligt Nordgren lär hon begära alla fyra, eller några av dem, omhäktade först under torsdagen. 

Tidigare har tre av fyra helt nekat till brott. En av de fyra – alltså en av de två män som misstänks för människorov, har medgett misshandel av normalgraden men nekar i övrigt till brott. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt