Annons:

Händelse fick berusad kvinna att vakna till – nu ändras domen

Bilden är en genrebild. Foto: Bildbyrån

Händelse fick berusad kvinna att vakna till – nu ändras domen

Domen grovt rattfylleri blev en väckarklocka för Hultsfredskvinnan, som nu ändrat sitt leverne. Det fick Hovrätten att sänka hennes straff för grovt rattfylleri.

Annons:

Hovrätten skriver också i sin dom att körningen ägde rum på en väg utanför tätbebyggt område och att kvinnan stoppades av polis cirka en kilometer innan hon skulle ha kommit fram till den butik som hon avsett att besöka. 

”Detta innebär att körningen – även om den varit allvarlig – får anses ha inneburit en något mindre uttalad trafikfara än vad tingsrätten funnit”, skriver Hovrätten.

Inte druckit en droppe 

Kvinnan uppgav vid förhandlingen att hon inte druckit en droppe alkohol sedan händelsen inträffade och att hon sökt hjälp för att komma till rätta med sitt missbruk och börjat medicinera med antabus.

Hovrätten slår fast att det skett en påtaglig förbättring av hennes personliga situation och att den riskerar att raseras om påföljden blir fängelse.

Påföljden bestämdes därför till skyddstillsyn med samhällstjänst i 40 timmar, alternativt en månads fängelse. Särskilt föreskrivet att kvinnan ska genomgå den vård och behandling som frivården finner lämplig och hon ska också lämna prov för kontroll av drogfrihet.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt