Annons:

HULTSFREDSKILLE ÅTALAS FÖR HOT OM SKOLSKJUTNING I KALMAR

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

HULTSFREDSKILLE ÅTALAS FÖR HOT OM SKOLSKJUTNING I KALMAR

En tonårskille i Hultsfreds kommun åtalas för olaga hot. Detta sedan han ska hotat med att planera en skolskjutning på en skola i Kalmar. 

Annons:

Det var dagen efter alla hjärtans dag i år som tonårskillen ska ha gjort ett inlägg på ett Instagramkonto. Han skrev ett inlägg med innebörden att han planerade en skolskjutning på "Jenny". I detta sammanhanget ska "Jenny" ha stått för Jenny Nyströmskolan i Kalmar. 

Det hela rubriceras som olaga hot och två elever är uppsatta som målsägande. 

"Hotet var sådant att NN hade anledning att räkna med att hotet skulle vidareförmedlas till fler elever. Hotet var också sådant att NN1 och NN2 kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin och annans personliga säkerhet", skriver åklagaren i stämningsansökan.

Tonårskillen vidgår händelseförloppet men förnekar brott. Åklagaren lutar sig bland annat mot en skärmbild för att bevisa olaga hot och uppgifter som gör att inlägget kan spåras till tonårskillens IP-adress.

Åtalas även för vapenbrott

Den 21 februari ska tonårskillen också haft ett vapen utan att ha rätt till det på sin hemadress i Hultsfred.

"Brottet bör bedömas som ringa med hänsyn till att det rört sig om effektbegränsade skjutvapen", skriver åklagaren. Effektbegränsade vapen drivs oftast med kolsyra, luft eller fjäder.

Även här vidgår tonårskillen omständigheterna, men förnekar brott. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt