Annons:

Förslag om att göra musikskolan gratis från och med nästa år

Barn- och utbildningsnämnden vill göra musikskolan i Hultsfred avgiftsfri från och med nästa år. Foto: Pixabay

Förslag om att göra musikskolan gratis från och med nästa år

Ett förslag om att göra musikskolan i Hultsfred avgiftsfri under samtliga år har barn- och utbildningsnämnden lämnat till kommunfullmäktige.

Annons:

Under det första helåret som en elev spelar på musikskolan har undervisningen varit avgiftsfri.

– Vi är inne på andra året med avgiftsfri musikskola under första året och ser inte att det är fler som söker när det har varit avgiftsfritt första året, säger barn- och utbildningschefen Martin Snickars.

"Alla år ska vara avgiftsfria"

Nu har Martin Snickars gjort en utredning av vad en avgiftsfri musikskola skulle innebära och barn- och utbildningsnämnden har beslutat att föreslå kommunfullmäktige att fastställa att musikskolan ska vara avgiftsfri från och med 2019.

– Vår tanke är att alla år ska vara avgiftsfria. Det är kommunfullmäktige som beslutar om taxorna men det är barn- och utbildningsnämndens förslag där vi vill göra en förändring, säger Martin Snickars och utvecklar om varför de vill göra det.

– Syftet är att alla ska ha rätt till att gå i musikskolan om man vill det, det ska inte kosta pengar. Sen vi införde avgiftsfritt första året så har vi märkt att det inte ökar på något. Det är ungefär samma antal som vill gå och spela i musikskolan.

Instrumenthyra ska fortsätta som tidigare men tanken är att göra musikskolan helt gratis och går förslaget igenom har alla elever möjlighet att spela, sjunga och dansa utan att det kostar något.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt