Annons:

Orkesterförening läggs ner – ordnar avskedskonsert i helgen

Hultsfreds Orkesterförening har för få musiker och läggs ner. I helgen ordnar orkestern en avskedskonsert i Hultsfred. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Orkesterförening läggs ner – ordnar avskedskonsert i helgen

Kampen med att få ihop musiker har pågått i flera år. Nu ger Hultsfreds Orkesterförening upp och lägger ner.
– Det funkar inte längre när vi är så få musiker, säger föreningens ordförande och dirigent Michael Reinisch.

Annons:

Förra året firade anrika Hultsfreds Orkesterförening sitt 60-årsjubileum och har levererat många konserter under årens lopp. 

Nu är dock föreningens tid förbi. I januari togs beslutet om att lägga ner föreningen och hålla en avskedskonsert i församlingsgården nu på söndag. 

– Anledningen till att vi lägger ner är för att vi inte hittar musiker, framför allt på stråkar. Det behöver vara fler som spelar fiol men vi får inte ihop det, säger Michael Reinisch.

När det gäller musiker som spelar blåsinstrument har man ett gott samarbete med Hultsfreds kommuns musikkårer från Rosenfors och Vena. De har även sju-åtta stycken elever från musikskolan som ställer upp när det vankas konserter. 

– Det är givetvis tråkigt att behöva fatta ett nedläggningsbeslut och ta slut på föreningens långa tid. Vi har ändå klarat oss så länge men utvecklingen går åt fel håll.  säger Michael Reinisch. 

"För få i grundbesättningen"

Han menar att det har varit en lång och jobbig kamp för att få ihop orkestern till de olika konserterna de senaste åren. 

– Det har ändå blivit bra konserter men det är mycket tack vare gamla musiker som kommer och ställer upp. Det är roligt när det funkar och då känns det som ett avbräck när vi försvinner men när vi får ihop folk med kort varsel så är det verkligen med hjärtat i halsgropen. Det finns många som kommer sista dagen och säger att man kan vara med. Vårt problem är att vi är för få i grundbesättningen, säger han. 

På söndag blir det alltså avskedskonsert i församlingsgården och dirigenten utlovar en konsert som har det mesta. 

– Det blir blandad kompott med alltifrån klassisk musik till popmusik, avslutar han.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt