Annons:

  • Virserumsföretag flyttar till större och ljusare lokaler:

    Björn-Erik Nyyssölä och Tobias Nilsson flyttar sitt företag Dacke Plåt till nya, större lokaler i Virserum. Foto: Privat

  • Virserumsföretag flyttar till större och ljusare lokaler:

Virserumsföretag flyttar till större och ljusare lokaler: "Här ser vi mer långsiktigt på det"

Dacke Plåt AB har varit igång sedan mars 2021. Nu, åtta månader senare, flyttar Virserumsföretaget till större och ljusare lokaler på Verkstadsgatan. 
– Vi har bara koncentrerarat oss på flytten denna vecka och ska köra igång som vanligt på måndag, säger Tobias Nilsson som driver företaget tillsammans med Björn-Erik Nyyssölä.

Annons:

Virserumsborna Tobias Nilsson och Björn-Erik Nyyssölä drog igång Dacke Plåt AB i mars tidigare år och jobbar i huvudsak med plåtslageri och ventilation. 

Nu håller Virserumsföretaget på att flytta till nya, större lokaler på Verkstadsgatan. 

– Vi är i full gång med att flytta in i de nya lokalerna och har hållit på med flytten under veckan. Vi började med att tömma den gamla lokalen och köra upp allt till den nya lokalen i måndags. Vi bokade en transport för våra stora maskiner på onsdagen så de är nu på plats. Nu pågår installationer och vi ska få igång allting, säger Tobias Nilsson. 

"Bättre anpassade till vår verksamhet"

Företaget lägger hela denna vecka på att flytta in i de nya lokalerna och kommer vara hyfsat iordning senare i eftermiddag. Tanken är att de ska köra igång som vanligt på måndag. 

– Allt går bra. Vi håller på med småfix, plockar upp grejer på hyllor, får material på plats och kopplar in maskinerna. På måndag ska maskinerna vara i drift, säger Tobias Nilsson.  

Vad är förklaringen till att ni väljer att flytta till nya lokaler?

– De nya lokalerna är större, ljusare och bättre anpassade till vår verksamhet. Det är dubbelt så stort i jämförelse med de tidigare lokalerna på Bonaregatan. Här ser vi mer långsiktigt på det och har plats för att kunna expandera och växa i de här lokalerna, säger Tobias Nilsson och fortsätter:

– Sport- och Fritidsgrossisten äger lokalerna på Bonaregatan och vill gärna ha vår lokal för sin expansion. De har nämnt att de kan behöva ha den här lokalen i framtiden och vi började leta efter nya lokaler och hittade denna på Verkstadsgatan. Det handlar inte om att de har kastat ut oss. 

Ny del i verksamheten

Det är i dagsläget Tobias och Björn-Erik som driver och jobbar i företaget och det finns tankar på att nyanställa och utöka personalstyrkan.

– Ja, det gör det. Kommer rätt person så är det helt klart intressant, men vi söker inte aktivt. Vi vet att det finns ingen arbetslös plåtslagare som är duktig. 

Företaget jobbar i huvudsak med plåtslageri och ventilation och kommer i de nya lokalerna utöka med lättare smidesarbeten. 

– Vi har köpt in en svetsutrustning så vi kommer utöka våra tjänster med lättare smidesarbeten som komplement till plåtslageriet. 

Han är mycket nöjd med företagets start och ser det som en nystart efter konkursen med Climvent. 

– Det har flutit på väldigt bra och det har gått över förväntan med stor efterfrågan. Vi har jobbat mycket med de lokala byggföretagen och det är många privatpersoner och andra företag som har fått upp ögonen för oss under det senaste halvåret. De hör av sig och vill ha jobb gjorda. Bristen på plåtslagare är stor så det finns en marknad så det räcker och blir över till alla som är verksamma.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt