Annons:

KLART: Här är öppningsdatumet för Willys nya butik i Hultsfred

Willys ska flytta in på det nya handelsområdet i Hultsfred och öppnar torsdagen den 10 februari. Foto: MostPhotos

KLART: Här är öppningsdatumet för Willys nya butik i Hultsfred

Willys är först med att flytta in på det nya handelsområdet i Hultsfred. Butiken börjar byggas upp vecka två och nu står det klart att matbutiken öppnar torsdagen den 10 februari.
– Vi ser verkligen fram emot att erbjuda en ny, fräsch och modern matbutik, säger Willys butikschef Björn Gustavsson. 

Annons:

Famera Fastigheter AB utvecklar handelsplatsen i Hultsfred och har kommit en bra bit på vägen. För knappt ett år sedan blev det officiellt att Willys är en av aktörerna som kommer flytta till nybyggda lokaler. 

Willys flyttar inte särskilt långt då den nuvarande butiken är belägen mitt emot den blivande handelsplatsen. 

Butikschefen Björn Gustavsson hämtade strax före jul nycklarna till nya butiken och arbetet med att bygga upp den drar igång under vecka två, det vill säga i början av januari.  

– Det är snart full fart med att bygga upp butiken. Vi kör inte igång förrän vecka två men det närmar sig. Arbetet kommer hålla på fram till öppningsdagen och det enda som är på plats är kyl och frysar, säger Björn Gustavsson. 

Då öppnar Willys i nya lokaler

Det har tidigare nämnts att den nya butiken ska öppna under våren 2022. Nu ger Björn Gustavsson besked om att öppningsdatumet är satt till torsdagen den 10 februari. 

– Det är ett datum som vi ser fram emot så det är givetvis en skön känsla som man aldrig har varit med om tidigare.Det är samtidigt svårt att driva något när man vet att det är tillfälligt så vi får försöka göra det bästa av det fram till att vi öppnar i nya lokaler, säger Björn Gustavsson och fortsätter:

– Det är en processplan som har pågått i många månader så man har hela tiden sagt att vi ska öppna torsdagen vecka sex. Det har varit klart i ett halvår om det räcker. Det är ett måste att hålla tidsplanen i och med att det är så mycket människor och företag involverade. Det är check och bock varje vecka så tidsplanen ligger med rätt. 

Fem nya medarbetare ska rekryteras

Den nya butiken blir betydligt större, cirka 3 000 kvadratmeter, än den nuvarande butiken.

– Det blir helt nytt vad gäller inventarier och varor i den nya butiken. Vi kommer inte flytta många grejer från den gamla till den nya butiken. Det är fördelen att man kan bygga upp den nya butiken samtidigt man har öppet i den gamla butiken utan att det stör kunderna. 

Den befintliga butiken stänger söndagen den 6 februari och Willys kommer därför hålla stängt i tre dagar innan de öppnar upp i nya lokaler den 10 februari. 

– Vi måste sätta rutiner så det är inte bara att stänga och gå över till de nya lokalerna. 

Willys har i dagsläget 28 medarbetare och ska rekrytera ytterligare fem personer. 

– Jag håller på med de sista intervjuerna och tanken är att vi ska rekrytera fem nya medarbetarna och komma upp i 32–33 anställda. 

Börjar med e-handel

Vår tidning har tidigare rapporterat om att Willys börjar med e-handel i nya butiken. 

– E-handel kommer igång vecka tio så den börjar vi inte med dag ett. Vi hoppas på ytterligare utveckling, det finns ju en anledning till att vi gör denna satsning. Det är inte bara att vi inte får plats med e-handel i befintliga lokaler utan det är klart att man vill sälja lite till. 

Vad ser du för fördelar med den nya butiken?

– Äntligen får vi självscanning med rätt förutsättningar, e-handel och en parkering som är till kundernas fördel. 

Vad händer med de lokaler som ni just nu befinner er i?

– Det får andra svara på. Vi har givetvis ett ansvar att tömma och återställa lokalen. Vad som händer med lokalen har jag ingen aning om. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt