Annons:

Kim Barman om att sälja Vena värdshus –

Kim Barman hade mentalt börjat förbereda mig för att öppna Vena värdshus under sommaren för turister bara för att få ihop pengar till vinterns alla kostnader. Nu är hon lättad över att ha hittat en köpare i Mikael Hedberg, med rötterna i Vimmerby. Foto: Privat

Kim Barman om att sälja Vena värdshus – "Jag hade en plan för sommaren"

Kim Barman hade börjat förbereda sig på att öppna värdshuset över sommaren, för att få ihop pengar till vinterns kostnader.
Då dök Mikael Hedberg upp som spekulant.
– Det här kommer bli jättebra, han har visioner och vill driva det vidare, säger hon entusiastiskt.

Annons:

Vena värdshus är sålt. Nu ser Kim Barman fram emot att lämna över till Mikael Hedberg med familj.

– Jag har försökt sälja värdshuset i tre år, först privat och de två senaste åren genom två olika mäklare. Jag har haft en spekulant i nästan åtta månader, men hon lyckades inte sälja sitt hus så det sprack på det, säger Kim Barman.

Så nu hade hon gett upp, erkänner hon.

– Jag hade mentalt börjat förbereda mig för att öppna upp under sommaren för turister bara för att få ihop pengar till vinterns alla kostnader. Så jag hade precis bestämt mig för att flytta dit och gjort det hemtrevligt i lägenheten, berättar Kim Barman och fortsätter:

– Så jag sa upp mäklaren som hade tio dagars uppsägningstid. På sjunde dagen ringde han och sa sig ha en spekulant. Nu säljer jag allt i befintligt skick inklusive inventarier.

Flyttar dit med familjen

Vimmerbybördige Mikael Hedberg tillträder fastigheten den 11 april, kanske rent av lite tidigare. Han har för avsikt att flytta till Vena tillsammans med sin 21-åriga dotter, sin sambo och deras gemensamma son på åtta år.

Hur skulle du säga att den här tiden påverkat dig?

– Det har varit slitsamt med den psykiska stressen med Jannes sjukdom och en stress med ekonomin med höga elkostnader och lån, att jag behövt jobba – och hålla igång allt. För tillfället har jag ett par gäster, som hyr på lite längre tid, men jag har inte tagit ut någon lön därifrån på fyra år, utan intäkterna går åt till kostnaderna. Kronofogden är största restaurangägaren just nu efter pandemin, men jag har lyckats hålla dem stången.

Så hur känner du nu när allt får en positiv lösning?

– Det här känns jättebra, att han har visioner och vill driva det vidare. Han är både företagare, smart och hantverkare. Plus att han har sin familj omkring sig och att de har kunskaper om bygden.

– Nu hoppas jag värdshuset ska bli en träffpunkt, att de skaffar alkoholtillstånd och att man kan äta gott där. Jag lägger mig inte i någonting, men hoppas Vena får fortsätta leva med värdshuset, avslutar Kim Barman som låter hälsa att hon kommer att bo kvar i Vena och ha ”vanligt” jobb.

Här kan du läsa om nye ägaren Mikael Hedbergs planer som ägare av Vena värdshus.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt