Annons:

Ingen har slagit till på värdshuset än:

Vena Värdshus ligger fortfarande ute till försäljning. Foto: Vena Värdshus

Ingen har slagit till på värdshuset än: "Lever på hoppet"

Vena Värdshus ligger alltjämt ute till försäljning, men ingen har så här långt slagit till. 
– Jag lever på hoppet. Det kommer lösa sig och bli jättebra, säger Kim Barman.

Annons:

I över tre års tid har Kim Barman försökt sälja Vena Värdshus och tog i mars hjälp av en mäklarfirma för att sälja värdshuset. 

Ingenting har egentligen hänt sedan dess. Värdshuset ligger alltjämt ute till försäljning och den enda förändringen är att man har bytt mäklare. 

– Det står still men jag ser ljust på framtiden. Det är visningar till och från men ingen har slagit till ännu. Kronofogden är just nu Sveriges största restaurangägare så det är inte högtryck direkt så här i coronatider, säger Kim Barman och fortsätter:

– En bieffekt av coronan är att Sverige står ganska still företagsmässigt. Vissa företag går jättebra, vissa går sämre. Hotell- och restaurangbranschen har det tufft. Är det så att man har varit inne på att starta eget så är det bara att följa medias debatt i hotell- och restaurangbranschen. Det är det de har stått mest om, hur dåligt det går och hur många som går i konkurs. Man måste vara kapitalstark om man ska satsa på det när alla verksamheter går i konkurs.

"Behöver en samlingspunkt"

Kim Barman bytte mäklare efter nyår, vilket har lett till att visningarna på Hemnet har ökat.

– Folk börjar våga tro på en ny framtid, det är känslan. Mäklaren kommer hit till och från och visar värdshuset.

Tror du att värdshuset kommer bli sålt?

– Jag lever på hoppet. Det kommer lösa sig och bli jättebra. Vena är en sådan otroligt bra bygd för att driva verksamhet för närbefolkningen på. Det går att dra runt allting, det är bara företagarens fantasi och driv som avgör. Vena behöver en samlingspunkt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt