Annons:

Värdshuset läggs ut till försäljning – med hjälp av mäklarfirma

Vena Värdshus läggs ut till försäljning med hjälp av en mäklarfirma. Precis som tidigare är sjukdom förklaringen till varför ägarna vill sälja. Foto: Vena Värdshus

Värdshuset läggs ut till försäljning – med hjälp av mäklarfirma

I över två års tid har Kim Barman försökt sälja Vena Värdshus samtidigt som hon har kört på både 2018 och 2019. Nu tar hon hjälp av en mäklarfirma för att sälja värdshuset. 
– Jag kommer inte orka en sommar till, säger Kim Barman. 

Annons:

I början av 2010-talet flyttade Kim Barman och Jan-Erik Gylling från Stockholm till Vena och drev ortens värdshus i fyra år med boende, dagens lunch och matbod. 

Värdshuset och matboden avvecklades 2016 med anledning av att efterfrågan på platser för ensamkommande pojkar blev stor och ett HVB-hem öppnade i deras lokaler. Våren 2018 försattes HVB-hemmet i konkurs och i samma veva som Kim Barman beslutade sig för att köra igång värdshuset på nytt kom beskedet om att hennes man hade fått en obotlig hjärnsjukdom. 

– Första diagnosen kom fredagen den 13 april 2018 och jag hoppade hela tiden på att min man hade fått fel diagnos. Ett halvår senare gjordes samma scanning och då fanns det ingen tvekan, han kommer inte bli frisk, säger Kim Barman. 

Varit till salu i två års tid

Hon har mer eller mindre drivit verksamheten på egen hand under de två senaste årens högsäsonger och bestämde sig efter första säsongen att hon inte kunde driva det i ett år till, något som hon senare gjorde.
Värdshuset har varit till salu sedan vintern 2018 men ingen har nappat. 

– Det har varit till salu sedan diagnosen blev definitiv vintern 2018. Första sommaren, när jag körde boendet själv, så hoppades jag på fel diagnos. Förra sommaren var en succé, då körde jag också själv. Men nu har jag bestämt mig, jag kommer inte orka en sommar till i och med att jag inte får någon kommunal hjälp med Janne. Han är vårdkrävande. Jag måste ha ett lönearbete så jag får lön också, säger Kim Barman. 

"Skulle ha tagit tag i det tidigare"

Värdshuset säljs med alla inventarier, restaurang med matsal, altan, stort kylrum, tio möblerade lägenheter, tre hotellrum, konferensrum och övriga gemensamhetsytor. 

Barman har verkligen försökt sälja värdshuset men nu har hon bestämt sig för att ta hjälp av mäklarfirman Svensk Fastighetsförmedling.

– Jag kommer inte orka driva värdshuset på samma sätt som tidigare. Med facit i hand så skulle jag ha lagt ut värdshuset för ett halvår sedan. Jag skulle ha tagit tag i det tidigare, säger hon och fortsätter:

– Jag skrev på papperna för två veckor sedan och mäklaren tar bilder nästa vecka. Vi säljer vårt drömställe på grund av sjukdom. 

Stannar kvar i Vena

Hon har i över två års tid kämpat för att gå värdshuset sålt men det har varit ett knepigt uppdrag att slutföra. 

– Jag har frågat människor om det finns någon som vill köpa ett värdshus och sagt att det i Vena är till salu. Det är en billigare än en tvåa på söder i Stockholm. Jag hoppas att någon barnfamilj, som vill ändra sin livsstil och komma ifrån ekorrhjulet, vill satsa i Vena. Jag frågade varenda gäst som vi hade i fjol om de ville köpa.

Kim Barman bodde i Stockholm i 51 år innan hon flyttade till Vena och hon har inga som helst planer på att flytta härifrån.  

– Jag ska bo kvar i Vena. Det finns inget i Stockholm som jag skulle vilja ha eller behöver. Det är litet i Vena och det bor lite folk men det finns mycket omsorg och omtanke, det är inte samma sak i Stockholm. Jag blir kvar som smålänning.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt