Annons:

FÖRETAG FLYTTAR TILL NYA LOKALER – VÄNTAS GE 50 NYA ARBETSTILLFÄLLEN

Johan Kling, i mitten, är produktionsansvarig för Fasadglas i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

FÖRETAG FLYTTAR TILL NYA LOKALER – VÄNTAS GE 50 NYA ARBETSTILLFÄLLEN

Hultsfredsföretaget Fasadglas kommer att flytta till nya lokaler och utöka produktionen ordentligt. Det väntas ge 50 nya arbetstillfällen.
– Satsningen kommer generera många nya arbetstillfällen i Hultsfred, säger vd Jan Lindblom i ett pressmeddelande.

Annons:

Fasadglas Bäcklin AB har i nuläget sin produktion på Nytorpsvägen i Hultsfred. Men till hösten 2022 kommer de att lämna sina nuvarande lokaler och flytta till en fastighet man förvärvat från Pulsen Fastigheter på Hultsfredshusområdet på Norra Oskarsgatan. 

Den nya fastigheten är på cirka 21 000 kvadratmeter, skriver Fasadglas i ett pressmeddelande. Den övervägande ytan är tillverkningsindustri och lager. Den nuvarande produktionsytan ligger på 2 000 kvadratmeter.

"Fasadglas kommer att använda lokalen för att utöka den egna verksamheten i Hultsfred och kommer efter sommaren att flytta in i de nya lokalerna", skriver Fasadglas i ett pressmeddelande.

"En av de största arbetsgivarna"

Fasadglas har i dagsläget drygt 20 anställda i Hultsfred, men kommer behöva genomföra ett stort antal nyanställningar. 

"Satsningen innebär även att Fasadglas kommer att bli en av de största arbetsgivarna i Hultsfred", skriver företaget.

– Efterfrågan på vårt nya träbaserade fasadsystem bARK har överträffat våra förväntningar och vi kommer producera ett flertal större fasadprojekt redan i år. Denna investering banar väg för vårt mål att bli det mest klimatpositiva företaget inom vår nisch i Skandinavien. Satsningen kommer generera många nya arbetstillfällen Hultsfred, säger Jan Lindholm vd för Fasadglas Bäcklin AB.

Enligt Johan Kling, produktionsansvarig i Hultsfred, handlar det om ett 50-tal nya arbetstillfällen i Hultsfred under 2023.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt