Annons:

Flera nya storprojekt på gång – byter namn på konceptet

Jerker Ekelund, Leif Sörensen och Christian Sörensen framför etapp två på Krönsmon. Nya namnet på konceptet blir Klar Kvadrat. Foto: Simon Henriksson

Flera nya storprojekt på gång – byter namn på konceptet

Anncott Fastigheters storsatsningar på företagslokaler i närområdet har varit framgångsrikt. Nu tittar man på flera nya tomter i närområdet och byter koncept. Nya namnet blir Klar Kvadrat.
– Vi har försökt hitta en röd tråd i det vi gör, säger byggherren Leif Sörensen.

Annons:

Anncott Fastigheter har byggt två företagshotell i Västervik och ett i Vimmerby. Alla de lokalerna är nu helt slutsålda. I Vimmerby och Hultsfred pågår byggnationer för etapp två i Vimmerby respektive etapp 1 i Hultsfred. 

– Det har gått lite över förväntan med den första etappen i princip helt slutsåld. Vi har ett antal intressenter på etapp två med en eller två kontrakt skrivna och en handfull intressenter. Det är över förväntan, säger Leif Sörensen om satsningen i Vimmerby. 

Säkrat två tomter till i Vimmerby

Sörensen tittar redan nu flera nya projekt. I Vimmerby har man säkrat två tomter ytterligare på Krönsmon.

– På den första tomten har vi tecknat en avsiktsförklaring med Vimmerby kommun. På tomt nummer två har vi tecknat ett köpekontrakt den 31 december i år. Det innebär att vi köper en tomt och reserverar en tomt. Det handlar om 20 000 kvadratmeter, säger han.

Är det för etapp tre och fyra?

– Vi vet inte exakt vad det blir där ännu. Det finns idéer, men det är inget som är spikat. Fortsätter det som det gör i dag är det inte omöjligt att vi bygger vidare. Men det viktiga är att vara herre över marken, det är först då man kan börja spekulera.

Det är även aktuellt med ytterligare projekt i grannkommunerna.

– Vi diskuterar satsningar i grannkommuner till Vimmerby, kan man säga, men ingenting är helt klart ännu. Det känns väldigt positivt och det är ett stort intresse för våra lokaler. Alla etapper har sålt slut väldigt fort. 

Byter koncept

I samband med de nya satsningarna byter man namn på projektet. Klar Kvadrat kallas konceptet från och med nu. 

– Vi kände såhär att nu växer det så mycket så nu behöver vi ett annat arbetsnamn. Tidigare har vi kallat det för lokaler i Hultsfred och lokaler på Krönsmon, men nu får vi något som beskriver vad vi gör och vad vi är. Vi ville ha en röd tråd i de olika projekten och något som vi står för. Det blev Klar Kvadrat och det är det vi gör. Vi bygger kvadrater och säljer. Vi är lite fyrkantiga, men på ett positivt sätt, säger Jerker Ekelund, försäljningsansvarig för projekten. 

En annan fråga som blivit het för företaget är solenergi. 

– Vi har tankarna långt framme där, det ligger i tiden och vi har stora takytor. Vi har långt gångna diskussioner med företag som jobbar med det. Jag tror att vi lutar åt att vi provar det på etapp två i Vimmerby till att börja med.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt