Annons:

  • Sörensens satsning på hemmaplan snart klar – första visningen imorgon

    Leif Sörensens första etapp med företagslokaler i Hultsfred är på väg i mål och nu börjar försäljningsprocessen. Foto: Ossian Mathiasson

  • Sörensens satsning på hemmaplan snart klar – första visningen imorgon

    Såhär ser lokalerna ut i Vimmerby. Foto: Jakob Karlsson

Sörensens satsning på hemmaplan snart klar – första visningen imorgon

Klar Kvadrats första etapp i Hultsfred är snart inflyttningsklar. Imorgon bjuder man in till visning och beslut om etapp två ligger nära.
– Det är lite halvroligt att komma igång i Hultsfred, vi har inte gjort något där på många år, säger Leif Sörensen, uppväxt i kommunen.

Annons:

Leif Sörensen bor numera i Västervik och har gått in i en expansiv fas med sitt koncept Klar Kvadrat, där man bygger upp företagslokaler. En etapp i Västervik och en i Vimmerby är färdigställda och i Vimmerby och Hultsfred uppförs nu nya etapper. I Hultsfred är första etappen med tio lokaler snart klart och imorgon visas byggnaden upp för intresserade. 

För Leif är projekten i Hultsfred några extra.

– Det är lite halvroligt att komma igång i Hultsfred, vi har inte gjort något där på många år. Vi har fått fin respons i kommunen, kommunledningen är positiv och vi tycker att det ska bli jätteroligt. Nu får vi verkligen hoppas att företagarna är beredda att ställa upp och vill satsa på det här. Det är mycket annat på gång i Hultsfreds näringsliv så det borde inte bli några problem.

"Finns ett stort behov"

Jerker Ekelund är försäljningsansvarig för Klar Kvadrat.

– Vi har några lokaler färdiga som vi kommer visa på fredag och i samarbete med Palace Hotell bjuder vi på frukost. Det är ett stort intresse och det finns ett stort behov av den här typen av lokaler utifrån allt som händer i området. Jag är jätteförväntansfull med Hultsfred, intresset är så pass stort. Det är tryck på hantverkssidan i Hultsfred och både nya och befintliga företag har visat intresse.

Ekelund anser att hela Hultsfred är på gång.

– Jag var på ett näringslivsmöte i Hultsfred för ett tag sedan och då var det en diskussion om att Hultsfred har en negativ stämpel, men jag håller inte med om det. Det händer jättemycket i Hultsfred som är oerhört positivt. Hultsfred är verkligen på tå och man märker stor skillnad bara på några år. Handelsområdet har man fått iordning på nästan ingen tid alls.

När tror du första etappen är slutsåld?

– Jag vågar inte spekulera där, men det är bara tio lokaler i första etappen och jag tror inte det tar ett år att sälja.

Två olika alternativ

När fyra av de tio lokalerna i första etappen är sålda går Klar Kvadrat igång med etapp två. Det är dock inte helt bestämt om den byggs på granntomten eller på en annan tomt lite längre bort.

– Vi har lite tankar om den större tomten istället och då kan det bli 20 lokaler där istället för tolv på granntomten. Vi har inte riktigt bestämt än, men det är alternativen och allt beror på intresset och hur det går med etapp ett, säger Leif Sörensen.

Bygglov är klart för tomterna.

– Det går relativt fort efter att vi bestämt oss, det kanske kan vara klart till nästa år, men som sagt beror det lite på hur det går. Det är lite oroligt med leveranser och materialpriser, det skenar lite, men vi ser inte att det kommer sjunka framöver så det är bara att köra.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt