Annons:

Han satsar på skobutik i centrum –

Tuan Dinh är mitt uppe i totalrenoveringen av lokalen på Hagadalsgatan 8, där han öppnar skobutik i sommar. Foto: Lotta Madestam

Han satsar på skobutik i centrum – "Jag såg potentialen"

Tuan Dinh öppnar skobutik i Hultsfred. Han saknade själv möjligheten att handla skor i Hultsfred, det fick honom att bestämma sig.
– Jag tror på idén och känner att jag vill testa om intresset finns, säger han. 

Annons:

Men det har inte varit ett alldeles enkelt beslut att ta, erkänner han. Det är noga övervägt för det rör sig om en stor investering i både tid och pengar.

– Det går ju bra ute vid handelsområdet, men jag vill att det ska hända något i centrum också, annars blir det ju helt dött här, säger den målmedvetne 26-åringen.

Såg potentialen

Tuan Dinh flyttade till Hultsfred tillsammans med föräldrarna för ett och ett halvt år sedan. Att vara egenföretagare är definitivt inget nytt för honom, utan han äger flera fastigheter på olika orter i kommunen.

Den på Hagadalsgatan 8 är däremot hans första i själva centralorten. Det är i lokalen i botten, med stora skyltfönster ut mot Coopparkeringen, som det ska bli skobutik.

– Jag köpte fastigheten i april och såg direkt potentialen, säger han.

Totalrenoverar lokalen

Sedan en tid tillbaka är han i full färd med att renovera lokalen, som senast inrymde en köttbutik och pizzeria antar han, med tanke på den stora, tunga pizzaugnen de bar ut nyligen.

– Jag tänker mig öppning i mitten av juli eller början av augusti. Det är mycket att göra, men det ska nog hinnas med om vi jobbar på hårt.

Vad gav dig idén till att öppna just skobutik?

– När jag köpte fastigheten tänkte jag hyra ut den här lokalen först. Men så kom jag på att det finns ju ingen skobutik i Hultsfred sedan länge och det här är ett superläge för en butik, så jag bestämde mig för att testa, säger Tuan och fortsätter.

– Personligen handlar jag oftast mina skor på nätet, men det är ju inte så lätt för barnfamiljer, utan de måste åka långt för att handla skor till barnen. Jag kommer satsa mest på skor till dam och barn. Jag tänker att herrar inte köper skor lika ofta, säger han och skrattar gott med glimten i ögat.

Hur känns det nu när du tagit beslutet och är igång med renoveringen?

– Kul, men lite nervöst. Jag har aldrig satsat inom detaljhandeln tidigare. Jag kan ju inte veta alls hur det går, men jag hoppas det är saknat och att folk tycker att det behövs en skobutik. Jag själv tror på idén, så jag vill testa och jag har lyssnat runt med lite folk som också tycker att det saknas.

Kan det bli några nyanställningar?

– Jag tänker jobba här själv till att börja med, tills jag vet lite hur intresset blir. Jag jobbar halvtid på Nordic Wellness också, fast det är mest om helgerna. Visar det sig gå bra kan jag absolut tänka mig att anställa någon.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt