Annons:

Tors plan ska byggas om. Zaags ägare räds att tillgängligheten till butiken kommer att försämras. "Det är respektlöst att vi inte kunnat få svar på våra frågor eller informerats om hur det kommer bli", säger Johan Gardelöf. Foto: Lotta Madestam

Räds minskad tillgänglighet när Tors plan byggs om – "Respektlöst"

Tors plan ska byggas om. Men inte en enda gång säger sig ägarna av Zaags informerats om planerna, eller fått svar på sina frågor.
– Vi som bedriver verksamhet här kommer förstås påverkas, tillgängligheten blir lidande. Vi tycker det är respektlöst att inte prata med oss en enda gång, säger Johan Gardelöf.

Annons:

Planerna har varit kända en längre tid. Så det är länge sedan nu som Johan och hans pappa Lars Gardelöf började söka information, för att få veta lite mer om vad som kommer gälla.

– För länge sedan började vi skicka e-mail till kommunen, men vi har aldrig fått något svar. Till slut gick Lasse upp med ett brev han lämnade i receptionen. Men vi har inte fått något svar på det heller.

Vad tänker ni kring det?

– Det är respektlöst. Man ska väl ändå kunna kräva att en verksamhet som kommer påverkas ska få information om vad som kommer gälla, säger Johan Gardelöf. Vi har ju så klart funderingar och frågor vi vill ha svar på, men det har vi inte lyckats få när ingen svarat på våra försök att nå ansvariga.

”Tillgängligheten lär minska”

Han understryker både en och två gånger att det är främst tiden under ombyggnationen de är oroliga för, inte lika mycket själva resultatet. Det kan säkert komma att bli bra, även om de har svårt att analysera slutresultatet nu, tillägger han.

– Vi behöver ju se till att butiken är tillgänglig. Både så kunder kan ta sig hit på ett lätt sätt, det är många som är handikappade och har färdtjänst, och vi tar ju emot varor på framsidan.

Vad är det ni räds?

– Vi är rädda att det ska påverka oss ekonomiskt. Nu har det varit bra, men vi hade ju två år innan med pandemin, på så sätt kommer det här bygget väldigt olämpligt. För tillgängligheten är A och O, så det är vi rädda för att den påverkas. Vi hör ofta när vi frågar om kunden vill köpa till en plastpåse, att det inte behövs ”för de har bilen precis utanför”.

Byggmöte på torsdagen

Gardelöf har fått information om att det var inbokat ett byggmöte på Tors plan på torsdagen. Men inget mer kring det, och ingen har sökt upp butiksägarna för att dela med sig av lite information.

– Vi tycker att kommunens tjänstemän måste förstå att de som driver verksamhet här kommer att påverkas. Det är det första jag skulle tänka på, om jag var ansvarig, att jag måste prata med de som berörs, så de kan lugnas och vet vad som gäller. Det är ju så mycket som står på spel.

– Det enda vi fått se är en handritad karta på ett papper som skulle visa hur det kommer bli, men den såg man inte mycket på.

Hur önskar ni att det hade varit?

– Kommunen borde tagit kontakt med oss för länge sedan och frågat vad vi har för synpunkter, så vi hade fått lägga fram dem. Och i ett lite senare stadie berättat ”att så här och så här kommer det att se ut”. Så vi vet. Jag kan inte förstå hur man kan nonchalera dem som bedriver verksamhet här, och det är många med oss.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt