Annons:

Snabbt växande företag vill växa mer i ny lokal – så många jobb kan det bli

Konsultföretaget Afry, där Joacim Johansson är affärsutvecklare, etablerade sig i Hultsfred så sent som i höstas. Företaget har vuxit successivt och nu är ambitionen att växa ytterligare i centrum, i Handelsbankens tidigare lokal. Foto: Lotta Madestam/Privat

Snabbt växande företag vill växa mer i ny lokal – så många jobb kan det bli

Konsultföretaget Afry AB etablerade sig i Hultsfred i höstas. Ambitionen har varit att hitta ändamålsenliga lokaler. Valet föll på Handelsbankens tidigare lokal, där man möblerar upp för att kunna växa ytterligare.
– Det finns en långsiktig plan för företaget i Hultsfred, säger Joacim Johansson, affärsutvecklare.

Annons:

Det internationella konsultföretaget Afry har kontor i över 40 länder och antalet anställda växer stadigt, till att nu vara uppe i runt 18 000 spridda världen över.

I oktober-november öppnade man kontor i Hultsfred, på Nytorpsvägen granne med IAC, där man hyr lokal av HKIAB.

– Vi sitter på ett korttidskontrakt där, av den enkla anledningen att vi hela tiden haft som ambition att leta efter ändamålsenliga lokaler. De vi huserar i nu har vi hela tiden sett som provisoriska. Det har fått ta den tid som behövts, det viktigaste har varit att det blir bra, berättar Joacim Johansson, som bor i Hultsfred.

 "Roligt att det blir liv och rörelse i centrum"

Företaget har haft diskussioner med HKIAB kring olika lokaler redan innan Famera Fastigheter AB kom in i bilden och köpte H-City-huset. Nu blev det här en jättebra lösning, menar Joacim Johansson.

– Det är ett jättebra läge med ett skyltfönster. Sedan är det väl sällan så att det genererar jobb i vår bransch att vi sitter synligt. Däremot är det roligt att det blir mer liv och rörelse i centrum. Både för oss som sitter där och för invånarna.

När är det tänkt att ni ska flytta verksamheten?

– Det är inte satt något specifikt datum än, men det har pratats om kring årsskiftet. Kontraktet har precis blivit klart, så det är lite utifrån vad Famera förhandlar upp för entreprenörer och materielleveranser och allt vad det kan vara. Vi har suttit rätt lugnt ner, det viktiga är att det blir bra.

Vuxit med nya medarbetare

På den korta tid som gått sedan Afry etablerade sig i Hultsfred har personalstyrkan vuxit successivt till att idag bestå av åtta medarbetare.

– Nu bygger vi och möblerar upp för att kunna ha 12-15 medarbetare. Vi söker folk aktivt, för rätt person har vi alltid plats. Det finns en långsiktig plan för företaget i Hultsfred, säger Joacim Johansson och berättar lite mer om utvecklingen inom företaget sedan kontoret i Hultsfred öppnade:

– Innan Hultsfredsdelen kom till var mycket fokuserat på tyngre industrikunder. Vår etablering har möjliggjort att vi har bred lokal kompetens. Och då pratar vi inte bara Hultsfred, utan hela Kalmar län.

Del i nytt akutsjukhus i Växjö

I Hultsfred handlar mycket av arbetet om kontroller och besiktning, men också energirådgivning och diverse projekteringar.

– Nu är det inte helt oväntat mycket förfrågningar kring hur vi kan hjälpa till med energibiten. Vi jobbar också mycket med fortifikationsverket och sjukvården. Ett exempel är Växjös nya akutsjukhus, en investering på åtta miljarder kronor. Där är vi i Hultsfred med och hjälper till med projekteringen av VVS framför allt.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt