Annons:

EFTER LÅNG VÄNTAN – DÅ ÖPPNAR ANDRA SUSHIRESTAURANGEN

Fortfarande inga spår av Hultsfreds andra sushirestaurang, men nu kan My Huynh meddela att den öppnar första veckan i november. Foto: Lotta Madestam

EFTER LÅNG VÄNTAN – DÅ ÖPPNAR ANDRA SUSHIRESTAURANGEN

Nu är det klart när Hultsfreds andra sushirestaurang öppnar. Den långa väntan är över för My Huynh som öppnar Kyoto Sushi i Gallerian i Hultsfred.

Annons:

Lappen med texten ”Här öppnar inom kort en sushirestaurang” har suttit länge på fönstren i den tomma lokalen i Gallerian, där leksaksaffären tidigare låg.

Nu kan My Huyng meddela att det är bestämt när verksamheten ska öppna.

– Jag öppnar första veckan i november, säger hon.

Vad är det som gjort att det dragit ut på tiden?

– Vi fick några hinder, men nu är allt löst. Allt blir inte tidsmässigt som man tänkt sig och jag har inte velat ge falska förhoppningar, utan nu vet jag att vi klarar att öppna första veckan i november.

Tomt i lokalen

Fortfarande finns inga synliga tecken på att restaurangen ska öppna, men enligt My Huyng ska det hinnas med att få igång den på en månad. Namnet blir Kyoto Sushi, efter hennes favoritstad i Tokyo.

– Det behövs inga ombyggnationer, utan det räcker att inreda lokalen. Jag har nästan allt förberett, så jag ser inga större hinder utan det är bara små saker att ordna så kan vi öppna.

Det här blir My Huyngs andra sushirestaurang, sedan tidigare driver hon en även i Alvesta.

Vad har du fått för reaktioner på att du ska öppna en restaurang även i Hultsfred?

– Positiva reaktioner. Många längtar efter det. Och jag också, det blir spännande.

Två sushirestauranger i centrum

Det här blir Hultsfreds andra sushirestaurang, med bara några meter mellan lokalerna.

I juli kunde Hassan Ghourbani och hans kompanjon Reza öppna Hultsfred Sushi på gågatan, efter hårt arbete och ett lokalbyte.

Både han och My Huynh var först ovetande om att det skulle komma att öppna två sushirestauranger i centrum. Båda sitter fast i långa hyreskontrakt, så att dra sig ut var inte möjligt för någon av dem.

Hur ser du på det nu, att ni blir två med samma utbud så nära varandra?

– Ingen kommentar. Jag ska bara fokusera på det jag gör bäst. Mitt motto är att bara ha äkta vara, allt är handgjort och lagas från grunden.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt