Annons:

Ett 50-tal nyanställningar på företaget:

Ljunghäll har nyanställt ett 50-tal personer i höst, berättar vd:n Anders Melin. Foto: Arkivbild

Ett 50-tal nyanställningar på företaget: "Inte bara att lyfta luren"

Storföretaget Ljunghäll AB i Södra Vi har varit i stort behov av arbetskraft. Under augusti och september har man lyckats anställa närmare 50 personer.
– Det är inte lätt, men vi har lyckats, säger vd:n Anders Melin.

Annons:

I slutet av sommaren rapporterade Dagens Vimmerby om att Ljunghäll skrek efter arbetskraft. Då hade Vimmerby kommuns största privata arbetsgivare börjat se en ljusning efter pandemi och kompetensbrist. 

– Slår våra volymer in, som det är tänkt, har vi ett behov av att anställa personal. Under kvartal tre kan det handla om mellan 35 och 50 personer. Det kan lika gärna bli 35 som 50 och någonstans däremellan. Det är avhängigt på att kunderna tar ut det som de har aviserat. Vi har ett stort personalbehov, berättade vd:n Anders Melin.

Nu kan vi berätta att Ljunghälls volymer slagit in som det var tänkt och att man också lyckats med den utmanande rekryteringen. 

– Vi har fått anstränga oss i både augusti och september, men lyckats öka personalstyrkan ordentligt. Vi levererar på en högre nivå och har anställt mellan 40 och 50 personer ungefär, säger Anders Melin.

Hur har ni lyckats med det?

– Det är inte lätt, men vi har lyckats. Det är inte bara att lyfta luren och ringa, utan det är ett gediget arbete som ligger bakom och vi anlitar ju också rekryterings- och bemanningsföretag. 

Är det mest personer från närområdet?

– Det vågar jag inte riktigt svara på. Det är från regionen i alla fall.

Välfylld orderstock

Ljunghäll ligger just nu på en ganska bra nivå. 

– Nu kanske det handlar om en till två upp eller ned framöver. Vi hoppas kunna stabilisera oss på den här nivån, det är viktigt för oss. 

Trots viss oro för konjunkturen har Ljunghäll en välfylld orderstock.

– Jag har sagt det tidigare att vi ska leverera ut mer per månad om bara marknaden håller i sig. Orderläget säger det om vi tittar på de närmaste två till tre åren. Vi har flera ordrar som är långa och sköter man sig, så fortsätter de att vara långa.

Totalt, med inhyrd personal, har Ljunghäll cirka 600 anställda.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt