Annons:

Fasadglas testar nytt – så ska de hitta 50 medarbetare:

Platschef Sofia Larsson tar ett nytt grepp för att hitta nya medarbetare till Fasadglas. Det rör sig om tio nya arbetstillfällen innan jul och totalt ett 50-tal som blir kollegor med Eric Lundgren och Dan Zackrisson. Foto: Lotta Madestam

Fasadglas testar nytt – så ska de hitta 50 medarbetare: "Vill inte missa någon"

Fasadglas i Hultsfred behöver 50 nya medarbetare till sin nya fabrik. När rekryteringen inleds inom kort testas ett för dem helt nytt koncept – speedintervjuer.
– Vi vill gå utanför det här med CV och personliga brev, för att ge alla en chans till ett personligt möte, säger platschef Sofia Larsson.

Annons:

I de sex gånger så stora lokalerna på Hultsfred-Husområdet etableras ett helt nytt fasadkoncept i trä i stället för aluminium under namnet Bark Timber Facade System.

En satsning som skapar ett 50-tal nya jobb som verkstadsmontörer. Runt tio redan i år, resten under 2023.

Fasadglas har tänkt utanför de traditionella ramarna och beslutat testa speedintervjuer i jakten på nya medarbetare.

– Vi kände att vi ville göra något annorlunda. Jag känner inte till att någon gjort så här tidigare, inte här omkring i alla fall. Jag tror jättemycket på den här idén, säger Sofia Larsson, som i sin roll som platschef har ansvar för personal- och fastighetsrelaterade frågor.

Personligt möte med alla

Fasadglas gör så här i stället för att välja ut några få för intervju. Nu hoppas man hitta guldkornen, som skulle passa i verksamheten, genom personliga möten. Så riskerar man heller inte missa någon.

– Det ska inte hänga på ett CV eller personligt brev. Det är bra ibland, men inte alltid. Nu ger vi precis alla sökande en chans att träffa oss. 

– Och även om man inte skulle få en anställning den här omgången, tillägger Sofia Larsson, så kan det vara potentiella framtida medarbetare. Då har vi fått det här första mötet, vi vet vem alla är och vi får presentera oss.

Ansökningar trillar in

Redan när det avslöjades att Fasadglas skulle satsa på ett helt nytt fasadkoncept och flytta till nya lokaler började ansökningarna trilla in.

– Det blev ett ganska högt tryck med spontanansökningar. Överraskande många, tillägger Sofia Larsson.

De här första tio medarbetarna man vill anställa, är tänkta att börja på företaget innan jul.

– Sista ansökning- och anmälningsdag till speedintervjun är den 13 november så hålls intervjuerna på Hotell Hulingen två dagar senare, 15 november. Klart att jag kan ta att det kan kännas lite skrämmande, eller att man har tanken att det blir så många, så man blir en i mängden. Men så ser inte vi det, utan för oss är det personliga mötet jätteviktigt. Vi är väldigt familjära här.

Det talas ju ofta om problem med att rekrytera kompetent arbetskraft, hur ser du på det?

– Det är ingen skrämmande utmaning. Det ser vi kommer lösa sig, vi hoppas fånga upp medarbetare inom en rätt stor radie omfattande även grannkommunerna.

Produktionen igång i lokalerna

Fasadglas lämnade i tisdags sin lokal på Nytorpsvägen för att dra igång sin produktion i de nya, sex gånger så stora lokalerna på Hultsfreds-Husområdet.

– Vi är inte riktigt i mål än med produktionen, vi är emellan full produktion och renovering, som kommer pågå året ut, säger Sofia Larsson. Men nu är det full fokus här.

Det talas ju om att vi går in i en lågkonjunktur, hur ser du på det?

– Vi ser ingen lågkonjunktur. De större projekt vi fått ligger kvar och det fortsätter komma in projekt i samma takt, så vi vet redan hur det ser ut 2024. Vi känner ingen oro, utan de här 50 nyanställningarna över sikt är satta utifrån de ordrar vi har.

Här kan du läsa om Fasadglas satsning och flytt till Hultsfreds-husområdet.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt