Annons:

 • Galet stort intresse för Fasadglas speedintervjuer –

  Fasadglas platschef Sofia Larsson intervjuar Ann-Marie Sundberg från Gullringen, en av 205 som anmält sig till en speedintervju. Foto: Lotta Madestam

 • Galet stort intresse för Fasadglas speedintervjuer –

  Dan Zachrisson tar emot och välkomnar Carina Jakobsson från Hultsfred, som hänvisas att slå sig ner vid bord tre och vänta på sin tur. Foto: Lotta Madestam

 • Galet stort intresse för Fasadglas speedintervjuer –

  "Ett sådant här sätt att leta nya medarbetare har jag aldrig varit med om, jag tyckte det lät intressant", säger Jocke Nordgren från Mörlunda. Foto: Lotta Madestam

 • Galet stort intresse för Fasadglas speedintervjuer –

  Tobias Muskat från Storebro, med 22 års erfarenhet av industrijobb, tar för sig av kaffet i väntan på sin tid. "Jag har jobb, nu vill jag prova lyckan någon annanstans", säger han. Foto: Lotta Madestam

 • Galet stort intresse för Fasadglas speedintervjuer –

  Hans-Petter Rolstad tycker intervjun gick bra. "Du ser väl mitt breda smile? Nu får man gå i spänning ett par veckor, jag vill gärna ha ett jobb på Fasadglas", sa han. Foto: Lotta Madestam

 • Galet stort intresse för Fasadglas speedintervjuer –

  Fasadglas vd Johan Kling på väg in med nästa att speedintervjua. Foto: Lotta Madestam

 • Galet stort intresse för Fasadglas speedintervjuer –

  Ann-Marie Sundberg och Carina Jakobsson passar på att informera sig om Fasadglas och speeddating-event medan de väntar. Foto: Lotta Madestam

 • Galet stort intresse för Fasadglas speedintervjuer –

  Foto: Lotta Madestam

Galet stort intresse för Fasadglas speedintervjuer – "Hittat guldkorn"

Fasadglas initiativ med speedintervjuer väckte ett enormt intresse. Över 200 personer anmälde sig – och bland dem tycker man sig ha hittat flera guldkorn.
– Jag tycker det gick bra, nu blir det en spänd väntan till svar kommer, säger Hans-Petter Rolstad från Hultsfred som var en i den långa raden av arbetssökande.

Annons:

Redan dagen efter annonsen gick ut insåg platschef Sofia Larsson att det inte skulle räcka med en kväll, för att hinna med alla speedintervjuer.

– Sammanlagt anmälde 205 personer sitt intresse. Det är fel att säga att jag är förvånad, för någonstans tänkte jag att det kan bli många. Jag hade räknat med hundra och det sa vi oss klara av på en kväll.

– När det började ticka på, då blev jag lite orolig och tänkte ”vad har vi gjort”, tillägger Sofia Larsson och skrattar. Jättekul att det fick så stor respons.

Tio minuter med var och en

Nu blev det inte bara hundra sökande utan dubbelt upp. Så istället för en kväll bokades två in för att hinna med alla intervjuer. 

Var och en fick i genomsnitt tio minuter med någon av de fyra från Fasadglas som höll i intervjuerna.

– På den tiden tycker vi oss ha fått en bra bild av personerna, så det var hellyckat att arrangera ett sådant här speeddating-event, säger Sofia Larsson.

– Ja, vi är supernöjda allihop, tillägger vd Johan Kling.

Vad har ni sett för fördelar med det här annorlunda sättet att söka medarbetare?

– Vi har ju nått även de som kanske inte är så vana vid att skriva personligt brev och CV, man kanske har varit på ett och samma jobb i många, många år, och vi har även nått de som är lite nyfikna på företaget, som vill se vad vi gör och vad vi kan erbjuda, säger Sofia Larsson.

Hittat guldkorn

Fasadglas behöver anställa ett 50-tal nya medarbetare i form av verkstadsmontörer till sin nya fabrik på Hultsfreds-Husområdet. Runt tio redan i år, resten löpande under 2023. Det stora antalet gjorde att man kände att man ville testa ett nytt sätt att rekrytera. Det kan du läsa mer om här.

Merparten av de som deltog i speedintervjuerna kom från Hultsfred och närområdet, men också lite längre ifrån som exempelvis Nybro, men också så så långt ifrån som Kolmården och Örebro.

– Vi såg att det här skulle ge oss en större chans att hitta guldkornen, och det kan jag säga att vi gjort. Men det är väldigt hård konkurrens. Vi har gått igenom de här två dagarna, så ska vi fördjupa oss i det ytterligare under nästa vecka. Vi är inte klara på något sätt och vis, utan vi har sagt att vi kommer lämna besked till samtliga inom tre veckor.

"Lät intressant" 

I matsalen på Hotell Hulingen sitter Jocke Nordgren från Mörlunda och väntar på sin tur. Han går utan jobb för tillfället, efter att ha varit på sågverk senast.

– Ett sådant här sätt att leta nya medarbetare har jag aldrig varit med om, jag tyckte det lät intressant, säger han och erkänner att det är lite nervöst.

Tror du tiden kommer räcka till för att göra ett bra intryck?

– Ja, jag hoppas och tror det. Ett personligt brev är inte lätt att sticka ut med.

Precis lagom kommer tidigare bordsgrannen Hans-Petter Rolstad, Hultsfred, ut efter intervjun.

Gick det bra?

– Du ser väl mitt breda smile, säger han och pekar mot munnen. Det kändes som de var positivt inställda till mig och det jag hade att säga. Så nu får man gå i spänning ett par veckor, jag vill gärna ha ett jobb på Fasadglas. Jag har gått hemma 4,5 månader, det räcker.

Vill prova lyckan

Vid kaffet står Tobias Muskat från Storebro. Han har 22 års erfarenhet av industrijobb bakom sig.

– Nu vill jag prova lyckan någon annanstans. Jag hoppas göra ett gott intryck under intervjun, säger han och fyller koppen med kaffe i väntan på sin tur.

Det är en majoritet av herrar, i vart fall för tillfället, men Carina Jakobsson, som flyttade från Skåne till Hultsfred för 15 år sedan, är en av kvinnorna som anmält sig.

Hon tas emot och välkomnas av Fasadglas Dan Zachrisson och hänvisas till bord tre.

– Jag jobbar som parkarbetare inom Hultsfreds kommun, men det är tidsbestämt, så nu söker jag nytt jobb och nya utmaningar. Jag hoppas även få veta lite mer vad Fasadglas gör här ikväll, säger hon.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt