Annons:

  • HÄR ÄR ÖPPNINGSDATUMET FÖR ERIKSHJÄLPENS NYA BUTIK

    Erikshälpen Second Hand i Vimmerby har satt ut de första varorna i nya butiken på Åbroallén. Foto: Ossian Mathiasson

  • HÄR ÄR ÖPPNINGSDATUMET FÖR ERIKSHJÄLPENS NYA BUTIK

    Hanna Hägg och Peter Magnusson ser fram emot öppningen lördagen den 10 december. Foto: Ossian Mathiasson

HÄR ÄR ÖPPNINGSDATUMET FÖR ERIKSHJÄLPENS NYA BUTIK

Erikshjälpen Second Hand i Vimmerby har påbörjat flytten till Jysks tidigare lokal på Åbroallén. De första symboliska varorna placerades på en hylla på torsdagen. 
– Vi öppnar lördagen den 10 december, säger butikschefen Peter Magnusson. 

Annons:

Nyheten om Erikshjälpens flytt till helt nya lokaler i Vimmerby offentliggjordes i somras. Det är Jysks tidigare lokal som har byggts om och gjorts iordning enligt deras önskemål under de senaste månaderna och nu har Erikshjälpen inlett flytten från tidigare lokalen på Vimmerbyallén till nya lokalen på Åbroallén. 

Då öppnar Erikshjälpen sin nya butik

På torsdagseftermiddagen bjöd butikschefen Peter Magnusson, arbetsledaren Håkan Tell och regionchefen Hanna Hägg in till pressträff i den nya lokalen. Några av butikens 60 medarbetare fick i uppdrag att sätta upp de första symboliska varorna på en hylla. 

– Arbetet med att plocka upp varorna börjar på riktigt under nästa vecka och vi kommer fylla på därefter. Vi har redan börjat köra upp saker till den nya butiken och har förberett med prismärkning så det är upp-packningen som tar tid, säger Peter Magnusson. 

Erikshjälpen har öppet i lokalen på Vimmerbyallén under hela nästa vecka och sista öppningsdagen är satt till den 3 december. 

– Därefter väntar en hel vecka med koncentration på den nya butiken, säger Magnusson. 

Erikshjälpen öppnar den nya butiken lördagen den 10 december. 

– Fram till öppningen blir det mest hektiskt för själva flyttverksamheten. Vi har gjort mycket av den förebyggande verksamheten men det finns arbete kvar med finjusteringar. Vi ska utbilda personal, informera om de nya koncepten och vara färdiga för kundanstormningen lördagen den 10 december, säger Peter Magnusson.

"Blir en annan upplevelse"

Det har skapats en ny kundentré och byggts ett nytt café med diskrum, beredningskök och sittplatser. Den gamla verkstadsdelen har iordningsställts till utrymme för lager, beredning och personalytor.

– Vi har ett annat koncept än tidigare så det blir en annan Second Hand-upplevelse för kunden med nya färger och nya familjegrupper. Vi hoppas att kunden ska få en härlig upplevelse och bli inspirerad till cirkulär konsumtion när man kommer hit. Vi kommer till exempel ha en helt ny barnavdelning där alla barngrejer blir i ett och samma område. Det är inte bara leksaker utan det blir även skor, kläder och sportartiklar, säger Magnusson. 

Vad har du för tankar inför öppningen?

– Jag ser fram emot att du kommer stå först i kön, det är den tanken jag har, säger han skrattande innan han fortsätter: 

– Vi hoppas givetvis att vi är så pass klara och färdiga så kunden får en härlig upplevelse. 

Kommer ni satsa på kring-aktiviteter i samband med öppningen?

– Du får hålla utkik på vår Instagramsida.

Erikshjälpen Second Hand i Vimmerby har 60 aktiva medarbetare i olika former. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt