Annons:

HÄR ÄR NYA ÄGARNA TILL MATBUTIKEN –

Lotta Gudmunsén och Magnus Hallberg från Solhult utanför Frödinge tar över Matlådan i Vena. "Vi är väldigt glada och tacksamma för att just vi fick den här chansen". Foto: Privat

HÄR ÄR NYA ÄGARNA TILL MATBUTIKEN – "BRINNER FÖR LANDSBYGDEN"

Nu kan vi presentera Matlådans nya ägare – Lotta Gudmunsén och Magnus Hallberg. Paret bor i Frödingetrakten och brinner för landsbygden, nu ser de sin chans att bidra till en levande landsbygd.
– Vi är väldigt glada och tacksamma för att just vi fick den här chansen, säger Lotta Gudmunsén.

Annons:

Lotta Gudmunsén har tänkt på det här tidigare, hon tycker det är ett väldigt finurligt koncept och klurat lite på att det skulle vara en rolig idé.

Så när möjligheten dök upp att bli ägare till den obemannade butiken Matlådan i Vena, då kändes det bara självklart. Nu var det dags.

– Vi bor ju på landsbygden, brinner för landsbygden och ser behovet av en levande landsbygd, om de ska få finnas kvar. Vi tycker det här är ett jätte, jättebra koncept för att lyckas med det. Så det här känns jätteroligt.

”Passar bra i vår tillvaro”

Paret bor i Solhult, utanför Frödinge, där de har en gård. Magnus Hallberg jobbar med nötköttsuppfödning, medan Lotta Gudmunsén jobbar med dottern, som är egenföretagare inom medicinsk fotvård i Vimmerby, så hon är behjälplig med administrationen kring det.

– Så Matlådan blir ett komplement. Det är just det som känns att det kan bli så bra när man har flera små ställen, där man kan jobba och vara flexibel med sina tider. Så det här passar väldigt bra in i vår tillvaro.

Har band till Vena

Det är med andra ord inte aktuellt för en flytt till Vena. Däremot har de en del band till orten, genom bekanta och släktingar.

– Magnus har sin moster med familj i Vena, så han har sina kusiner där och vi känner Anna som jobbar i butiken nu. Så även om vi inte har några rötter i Vena, så känner vi igen oss där.

Härlig tillvaro på landet 

Magnus Hallberg är ursprungligen från Djursdala och Lotta Gudmunsén flyttade hit från Göteborg 1999.

– Jag lämnade storstaden just för att jag ville ut på landet, jag tycker det är en skön och härlig tillvaro och ville att mina barn skulle växa upp på landet istället för i storstan, säger hon och fortsätter:

– Så det finns ett jättestort värde i det här, det är roligt att kunna vara kvar och jobba här och inte behöva åka i väg. Vi är väldigt glada och tacksamma för att just vi fick den här chansen.

Hur tror ni mottagandet blir i Vena?

– Det är jättespännande. Vi hoppas ju verkligen på att det känns bra för alla parter. Det är ju det som är meningen, så våra kunder och Venaborna tycker att det fortsätter funka bra, så vi kan jobba tillsammans. Verksamheten bygger ju på att man har en gemenskap med kunderna när det är så litet. Så vi hoppas verkligen på det.

Kommer kunderna känna igen sig eller har ni några planer på förändringar?

– Nej, inga stora planer på förändring, utan vi kommer mjukstarta och så är vi naturligtvis ödmjuka och lyhörda inför önskemål och efterfrågan. Så får vi ta det lite därifrån och göra det bästa av det. Vi känner att det finns god potential. Vårt mål är att det ska vara en god och bra service.

Det är ju en lite orolig tid att starta eget företag nu. Har det underlättat beslutet att ni har flera ben att stå på?

– Ja, vi har en bas så att säga och kompletterar med detta, så det har inte känts oroligt. Just höjda bränslepriser kan ju snarare bidra till att folk handlar på hemorten, i stället för att åka iväg. Det ligger ju lite i tiden, med allt miljötänk också.

Chans att träffa dem

Lotta Gudmunsén och Magnus Hallberg tar officiellt över Matlådan den 15 december, men redan nu på söndag finns det chans att träffa dem och nuvarande ägare vid butiken, i samband med ortens julmarknad.

– Anna jobbar kvar i butiken december ut, sedan tar jag över, säger Lotta Gudmunsén.

Nuvarande ägarna Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd är nöjda med den lösning som blivit.

– Lotta och Magnus var snabba med att visa intresse för Matlådan, de har varit väldigt aktiva genom hela processen och visade tidigt att de har intentioner med butiken, säger Hampus Thorstensson.

Hur känns det nu när papperen är signerade?

– Det känns i varenda ven i kroppen att det här är helt rätt väg att gå, det känns bra i hjärtat. Sedan är det alltid så när man ska sälja något som man haft och har en stor passion för, när det väl blir verkligt blir det känslor på ett helt annat sätt.

– Nu är vi nöjda med att inte ha gått på vem som bjöd mest. Utan vi landade i en situation där vi känner att de litar på mig som säljare och jag dem som köpare. De har en vilja med det här som inte bara är nu, säger Hampus Thorstensson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt