Annons:

Varuhusets öppning i Vimmerby försenas – här är anledningen

Rusta kommer till Vimmerby under 2023. Varuhusets öppning skjuts fram med en månad, från 15 mars till 19 april. Foto: MostPhotos

Varuhusets öppning i Vimmerby försenas – här är anledningen

Rusta är i full färd med att etablera ett varuhus i Vimmerby. Nu kan vår tidning berätta att butikens öppnande skjuts fram med en månad. 

Annons:

Rusta har tidigare gått ut med information om att deras butik i Vimmerby kommer öppna den 15 mars nästa år. 

”Det är ett öppningsdatum som vi har spikat. Vi brukar sällan missa våra öppningsdatum”, sa Fredrik Ingemarsson, försäljningschef för Rusta Sverige, till vår tidning i juli. 

Nu kommer Fredrik Ingemarsson med besked som han trodde att han inte skulle behöva ge. Öppningen av Rustas nya butik skjuts fram med en dryg månad och nytt öppningsdatum är satt till 19 april. 

– Öppningen är tyvärr försenad. Vi har tagit ett beslut kring våra ytskikt/vårt innertak som gör att det drar ut lite grann på tiden. Vi vill ha en viss ytskiktsstandard på våra varuhus när vi bygger nytt. Det handlar om att vi vill vara enhetliga och att våra varuhus ska se ut på ett visst sätt. Det är en del byggtekniska delar som gör att det drar ut på tiden och som har landat in under den senaste månaden. Det gör att vi behöver flytta på öppningen till 19 april, säger Fredrik Ingemarsson. 

Det hör inte till vanligheterna att Rusta tvingas skjuta fram en nyöppning. 

– Det är väldigt ovanligt att vi flyttar datum. Ibland springer man på problem och det får vi lära oss av även om det inte ligger någon dramatik bakom. Att skjuta på en öppning är inget som vi vill göra men nu är beslutet taget.

Etableringen skapar 15 jobb

Rusta har rekryterat Vimmerbybördiga Carola Svensson som ny varuhuschef och hon har varit med och rekryterat övriga personer i medarbetarteamet. Rustas etablering i Vimmerby skapar totalt sett 15 jobb.  

– Allt flyter på och går det som det ska bortsett från arbetet med innertaket. Carola har varit väldigt positiv till vår etablering och sagt att det är klart att vi ska öppna i Vimmerby. Hon har varit en bidragande del i att vi öppnar i Vimmerby, säger Ingemarsson. 

Rusta har tittat på att etablera en butik i Vimmerby i flera års tid. 

– Det är superkul att komma till Vimmerby och det är en ort som har funnits med på vår lista. Nu dök det upp ett läge i Vimmerby som känns riktigt bra för oss. Vi är otroligt glada och stolta att vi kan öppna i Vimmerby och hoppas att alla kunder runt omkring tycker likadant. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt