Annons:

Hon blir ny varuhuschef när Rusta öppnar i Vimmerby:

Carola Svensson har rekryterats som ny varuhuschef för Rustas nya butik i Vimmerby. Foto: Privat/MostPhotos

Hon blir ny varuhuschef när Rusta öppnar i Vimmerby: "Känns som att komma hem"

Rusta etablerar en ny butik i Vimmerby i april. Carola Svensson, 32, har utsetts till ny varuhuschef för butiken som hon har kämpat för i flera års tid. 
– Jag har många gånger sagt till Rustas ledning att jag vill att de ska öppna ett varuhus i Vimmerby, säger hon. 

Annons:

Det var i somras som Fredrik Ingemarsson, försäljningschef för Rusta Sverige, presenterade planerna på ett Rusta-varuhus i Coops tidigare lokal i centrala Vimmerby. 

32-åriga Carola Svensson, bördig från Vimmerby och numera bosatt i Västervik, blir varuhuschef för den nya butiken som Rusta hoppas kunna öppna den 19 april. 

– Jag föddes och växte upp i Vimmerby och flyttade till Västervik när jag började på Rusta för tio år sedan. Först som säljare på 15 timmar i veckan och senare i projekt, tillförordnad varuhuschef i Norrköping under en period och nu som ställföreträdande varuhuschef i Västervik. Jag ser fram emot att jobba i den nya butiken i Vimmerby och det är extra roligt att jag får vara med från början, säger Carola Svensson. 

"Vill bara dra igång allting"

Att Rusta öppnar i Vimmerby är en dröm som slår in för Vimmerbybördiga Carola Svensson. 

– Jag har många gånger sagt till Rustas ledning att jag vill att de ska öppna ett varuhus i Vimmerby och haft som mål att bli varuhuschef för butiken i Vimmerby om det skulle bli verklighet. Jag sökte tjänsten när den kom ut och det känns som att komma hem. Nu vill man egentligen bara dra igång allting, säger hon. 

Det var i början av hösten som Carola Svensson fick veta att hon är ny varuhuschef för Rustas butik i Vimmerby. 

– Jag har sedan dess varit med och anställt all personal som ska jobba i butiken. Det har varit roligt att få vara med och skapa sitt eget team. Det blir 15 medarbetare i Vimmerby. 

"Bara fått positiva signaler"

Varuhusets öppning har skjutits fram med en månad, från 15 mars till 19 april. 

– Vi har planerat introduktionen av ny personal så det är färdigt var de ska jobba i butiken. Det uppstår en liten lucka mellan introduktionen och byggnationen då personalen är med och bygger upp stommen i varuhuset. De kommer få vara ute och jobba i andra närliggande Rusta-varuhus i tre veckor och känna på hur det är. 

Hur tror du att Rustas etablering kommer tas emot av Vimmerbyborna?

– Jag har bara fått positiva signaler från de som bor i Vimmerbyområdet och de tycker självklart att det ska bli jätteroligt. Jag hoppas att de ska komma in till oss och handla när vi öppnar i april. Butiken har ett spännande läge och lokalen är jättebra. 

Carola Svensson kommer till en början pendla mellan bostaden i Västervik och jobbet i Vimmerby. 

– Om det skulle dyka upp ett bra objekt att köpa i Vimmerby kan det vara aktuellt att flytta tillbaka. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt